Telex: Hamarosan Dobrev és Karácsony is ringbe szállhat az előválasztáson

Telex: Hamarosan Dobrev és Karácsony is ringbe szállhat az előválasztáson

Hárító választ adott a Demokratikus Koalíció (DK) a Telexnek arra a kérdésére, hogy igaz-e, miszerint Dobrev Klára napokon belül bejelenti miniszterelnök-jelölti indulását az ellenzéki előválasztáson. A DK a lapnak azt írta,

már nem kell sokat várni, hogy megszülessen a végső döntés a DK miniszterelnök-jelöltjéről.

A Telex megjegyzi, a párt Facebook-oldalán is egyre több a női kormányfőjelöltet támogató poszt.

A lap azt is tudni véli, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ugyancsak elvállalta a megmérettetést, a május első napjaira tervezett bejelentést azonban a járványhelyzet miatt elodázza.

Hírdetés

A jelenlegi járványhelyzetben, illetve, amíg az nem csillapodik Budapesten, addig nem kívánok hatalmi kérdésekkel foglalkozni

– írta Karácsony a Telexnek.

A Medián felmérése szerint az ellenzéki előválasztáson eddig Jakab a legesélyesebb a kormányfőjelölti posztra úgy, hogy az intézet méri a hivatalosan még be nem jelentett Dobrevet és Karácsonyt is.

Az előválasztáson eddig hivatalosan hárman jelentkeztek be az ellenzéki kormányfőjelölti posztra: Jakab Péter, a Jobbik elnöke mellett Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, illetve Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »