Távozik a TA3 szivárványos moderátora. Ki akarja szellőztetni a fejét

Távozik a TA3 szivárványos moderátora. Ki akarja szellőztetni a fejét

Távozik a TA3 hírtelevíziótól Richard Dírer, a csatorna vasárnapi politikai vitaműsorának, a Politikában műsorvezetője. Ezt maga Dírer közölte a közösségi oldalán.

A Instagramon azt írta, hogy „szüksége van rá, hogy egy kicsit kiszellőztesse a fejét”. Azt is közölte, hogy az elmúlt hetekben különösen nehéz volt készülnie a vitaműsorokra – amelyeket két éven át vezetett.

A homoszexualitását nyíltan vállaló Dírer jó ideje aktív tagja a szlovák médiatérnek. Kezdetben a Deutsche Welle szlovák tudósítója volt, aztán a köztévénél, majd a Best FM-nél dolgozott. Egy ideig Pozsony egykori főpolgármestere tanácsadója is volt.

Dírer távozására nem sokkal (nagyjából fél évvel) azután került sor, hogy a csatornát novemberben otthagyta Rastislav Iljajev, a vitaműsor másik (szintén bevallottan meleg) műsorvezetője.

Dírer elég megosztó műsorvezető volt, az általa moderált vitaműsorokban többnyire a progresszív érveléseknek szerzett érvényt. A 2023-as előrehozott választások előtt a vitaműsorok elején a műsorvezetők rövid felvezetőket közöltek, amolyan alaphangot megadó összefoglalót, amelyeket jóindulattal sem lehetett kiegyensúlyozottnak vagy objekítvnek mondani. Sőt, Dírer nem egyszer az egész szlovák nemzetet kritizálta – mert nem az általa elképzelt módon értelmezte a politikai történéseit.

Hírdetés

A tavalyi választási kampány talán legemlékezetesebb és az objektivitás hiányát leginkább bizonyító jelenete is Dírerhez kötődik, aki egy szivárványszínű betűkkel szedett „Dögvész” feliratú pólót adott át a KDH elnökének, Milan Majerskýnek az egyik vitaműsor elején, amiért az az LMBTQ ideológiát (és a progresszív sajtó állításával ellentétben, nem az LMBTQ-személyeket) dögvésznek nevezte.

„Viselje néhanapján. Próbálja ki, milyen ebben a társadalomban úgy élni, hogy céltábla az ember. És hogy hogyan érzi magát, amikor a politikusok támadják”

mondta akkor.

Dírer jövőjével kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét információk, ám a vitaműsorok fosodor felé elfogult műsorvezetői gyakran kötnek ki valamelyik progresszív-atlantista politikus mellett tanácsadóként vagy sajtószóvivőként.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »