Távozik a McLarentől Daniel Ricciardo

Távozik a McLarentől Daniel Ricciardo

Az idény végén, két év után távozik a McLaren Forma–1-es csapatától Daniel Ricciardo. Ezt a csapat és az ausztrál versenyző közös nyilatkozatban jelentette be szerdán.

A pilóta és az istálló közleménye szerint a szakítás közös megegyezés eredménye, melynek során a felek 15 millió dollár kifizetése révén semmisnek tekintik a pilóta 2023-ra szóló opciós szerződésének meghosszabbítását.

A 33 éves, nyolcszoros GP-győztes pilóta 2020-ban a Renault-tól érkezett a wokingi csapathoz, de eddigi 35 futama során nem nyújtott meggyőző teljesítményt, annak ellenére sem, hogy tavaly szeptemberben győzött Monzában, ezzel 2012 óta az első diadalához segítette a McLarent.

Hírdetés

Ricciardo az idén egyszer állt dobogóra, és 19 pontot gyűjtött, míg brit csapattársa, Lando Norris egy dobogós hely mellett 76 pontot szerzett.

Az ausztrált várhatóan 21 éves honfitársa, a jelenlegi Forma–2-es bajnoki címvédő Oscar Piastri válthatja a wokingi gárdánál.

McLaren Racing and Daniel Ricciardo have mutually agreed that Daniel will leave the team at the end of the 2022 season. The team thanks Daniel for his dedication and contribution, including that memorable win in Monza. We look forward to finishing the season strongly together. — McLaren (@McLarenF1) August 24, 2022

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »