Tavaly több mint 54 ezren haltak meg Szlovákiában, a halálozási arány csökkent az előző évhez képest

Tavaly több mint 54 ezren haltak meg Szlovákiában, a halálozási arány csökkent az előző évhez képest

Szlovákiában tavaly 54 133 ember halt meg. A halálozási arány 9,1 százalékkal csökkent az előző évhez képest. A számok közel állnak a COVID-19 világjárvány előtti adatokhoz. A keringési betegségek voltak a leggyakoribb halálozási okok tavaly. Erről a TASR-t a Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatala tájékoztatta.

Az éves összehasonlításban alacsonyabb halálozási arányt és az előző három évhez képest alacsonyabb többlethalálozási arányt a világjárvány visszahúzódása mellett a hosszú távon leggyakoribb halálok – a keringési rendszer betegségei – okozta halálozások alacsonyabb száma is befolyásolta”

– mondta Zuzana Podmanická, a Szlovák Statisztikai Hivatal (SÚ SR) népességstatisztikai főosztályának igazgatója.

Hírdetés

A leggyakoribb halálozási ok tavaly a keringési rendszer betegségei voltak (24 530 haláleset). Ezt követték a daganatok (13 535), a légzőrendszer betegségei (4 502), az emésztőrendszer betegségei (3 026) és a külső megbetegedési és halálozási okok (2 435). A COVID-19 miatt 526 haláleset következett be.

A fertőzés az összes halálesetnek csupán egy százalékát okozta, és most már azon halálozási okok közé tartozik, amelyeknek hosszú távon csak csekély hatása van a halálozásra az országban”

– tette hozzá Podmanická.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »