Tárgyalni kell a konzervatívokkal (Ursula von der Leyen kinevezéséért)

Tárgyalni kell  a konzervatívokkal (Ursula  von  der  Leyen  kinevezéséért)

Az Európai Parlamentben való többséghez és ahhoz, hogy Ursula von der Leyent megválasszák az Európai Bizottság elnökévé, párbeszédet kell indítani a konzervatívokkal – nyilatkozta tegnap Antonio Tajani, a néppárti Hajrá, Olaszország vezetője, külügyminiszter.

Tajani kijelentette: Ursula von der Leyen ismételt kinevezését az Európai Bizottság élére nem övezi kétség, az Európai Tanács meghozta a döntését, most a parlamentnek is meg kell szavaznia. Hangoztatta, hogy miután az Európai Tanácsban sikerült többségre találni, most ugyanilyen többségre van szükség az Európai Parlamentben is. Azt mondta: von der Leyen biztos megválasztásához fontos párbeszédet kezdeményezni a konzervatívokkal is.

Hírdetés

Az Európai Tanács csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján döntöttek arról, hogy újból Ursula von der Leyent jelölik az Európai Bizottság elnöki tisztségére (Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ellene szavazott), továbbá Kaja Kallas észt kormányfőt az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének, António Costa volt portugál miniszterelnököt pedig az Európai Tanács elnökének.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »