Tanácsok az egyedi esküvői öltöny készíttetéséhez

Tanácsok az egyedi esküvői öltöny készíttetéséhez

Bár manapság a mezítlábas, feltűrt inges, vagány esküvői szertartások korát éljük, de még mindig jócskán akadnak olyan párok, akik ragaszkodnak a klasszikus eleganciához, akkor is, ha a lagzinak egy romantikus erdei tisztás vagy a család vidéki nyaralója ad otthont.

Ehhez pedig a jól szabott esküvői öltöny is hozzátartozik, amelynek a megvásárlására kétféle opció létezik: a vőlegény egy konfekciódarabot választ a Lord Men’s Fashion öltönyeinek kínálatából, vagy az adott modellt egyedileg megvarratja velük. A mai cikkünkben az utóbbival fogunk részletesebben is foglalkozni.

Öltönynadrág

Ahhoz, hogy az öltönynadrág méretben tökéletesen passzoljon, és kényelmesen viselhető legyen, a ruhapróba során három lényeges szempontra kell fókuszálni. 

Az egyik ilyen a derék mérete, amellyel kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy hajlamos változékonyságot mutatni, különösen étkezések után. Ezért is tanácsos egy kicsivel bővebb mérettel rendelkező darabot választani, és ezt egy elegáns bőrövvel rögzíteni, hogy minden körülmények között kényelmes maradjon.

A másik fontos tényező a nadrág hossza, amelynek meghatározásakor ugyan nem árt figyelembe venni az aktuális divatot, de azért azt szeretnénk leszögezni, hogy az a legideálisabb, ha a nadrág éppen csak érinti a cipőt, vagy rálóg. Az öltönyzokni gondoskodik majd a lábszár eltakarásáról. 

De nem feledkezhetünk meg a szárbőségről sem, amely bár szintén nagyban függ az aktuális divattól, ám a kényelemről azért itt sem szabad megfeledkezni. 

Zakó

Hírdetés

Amennyiben egy tökéletes megjelenésű, komfortos zakóra vágyik, akkor a hossz, a karcsúsítás és a fazon lesz az, amit mindenképpen figyelembe kell venni. 

A zakó hosszát illetően két ökölszabály létezik: az egyik, hogy a zakó és az ujjak hossza mindig igazodjon egymáshoz, míg a másik, hogy az ujjak alól körülbelül egy centiméter ingujj látszódjon ki. Ezért is fontos, hogy a ruhapróbán mindig legyen Önnél egy hosszú ujjú ing, hogy megfelelően lehessen látni a zakó méreteit.

Ami pedig a karcsúsítást illeti, zakónak követnie kell a test vonalát anélkül, hogy korlátozná a mozgást. Főként emiatt is bír kiemelt jelentőséggel, hogy Ön ruhapróba során minden olyan mozdulatsort kipróbáljon benne, amely nagy valószínűséggel előfordul a majdani használat során is.

A jelenleg elérhető zakók fazonjának típusáról úgy döntöttünk, hogy mi most nem ejtünk szót. Amennyiben mégis érdekelné Önt, akkor keresse fel a korábban már érintőlegesen említett Lord Men’s Fashion blogját!

Hajtóka

A hajtóka viszont egy olyan eleme a zakónak, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül, mivel a mérete és jellege nem csupán a zakó fazonját emeli ki, hanem a viselő testalkatát is befolyásolja. 

Ha egy sokoldalú, szinte minden testalkatra és stílusra megfelelő megoldást szeretne, akkor az ék alakú verziója jelenti a tökéletes választást. Abban az esetben viszont, ha szeretné hangsúlyozni a magasságát, akkor a csúcsos hajtókát célszerű választania. 

Ennyi lett volna az útmutatónk. Reméljük, hogy érdekesnek és egyben hasznosnak találta. 

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »