Huszonhat macskát tartott egy panellakásban – állatkínzásért kell felelnie

Huszonhat macskát tartott egy panellakásban – állatkínzásért kell felelnie

A pécsi nő egészen embertelen körülmények között tartotta az állatokat, melyek közül sok el is pusztult.

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki panellakásában 26 macskát tartott brutális körülmények között – írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a nő egy pécsi, kertvárosi önkormányzati lakásban lakott, ahol 26 macskát tartott. A vádlott a lakásban embertelen körülmények között élt, emellett nem biztosította a macskák tartásához megfelelő körülményeket. A macskaürüléket nem takarította fel, nem gondoskodott arról, hogy a macskák ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot.

Mivel a macskákat bezárva tartotta, az állatok maguktól sem tudtak élelmet szerezni, ezért azok kórosan lesoványodtak.

Hírdetés

A nő által tartott macskák folyamatosan különböző kórokozók, baktériumok fertőzéseinek voltak kitéve.

Mivel a nő évek óta nem fizetett lakbért, közüzemi szolgáltatások sem voltak a lakásban, ezért 2023 májusában elrendelték a lakás kiürítést, amikor a vádlott által tartott 26 macskát elszállították. A macskák közül 11 az elszállítást követően – a vádlott által indokolatlanul alkalmazott bánásmód következtében legyengült immunrendszerük miatt – elpusztult.

Az ügyészség a nőt állatkínzás bűntettével vádolja.

Weboldalán a kiürítéskor készített fotókat is közzétett az ügyészség, ezek megtekintése csak erős idegzetűeknek és gyomrúaknak ajánlott.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »