Takáč: Változhat a csökkentett áfa-val rendelkező alapélelmiszerek listája

Takáč: Változhat a csökkentett áfa-val rendelkező alapélelmiszerek listája

Richard Takáč (Smer-SD) szerint még változni fog a csökkentett áfa-val rendelkező alapvető élelmiszereknek a listája. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter erről ma a közrádió Szombati dialógus című politikai vitaműsorban beszélt.

 „Megegyeztünk a miniszterelnök úrral abban, hogy ebbe az ügybe most nem avatkozunk bele, hanem január 1-től, amikor érvénybe lép az alapvető élelmiszerek csökkentett áfa-ja, két-három hónapig figyeljük majd a piacot, hogy aszerint tudjunk javaslattal előállni az alaplista kiigazítására vonatkozóan. Van ott például olyan értelmetlenség, hogy különböző az áfa a petrezselyemre, ha a zöldjével együtt van, illetve ha anélkül. Miért ne lehetne ugyanaz az áfa”

– mondta Takač. Szerinte elképzelhető, hogy a tojás is felkerül a listára, amely jelenleg nem szerepel az alapélelmiszerek körében.

Hírdetés

A miniszter szerint a könyvek áfakulcsának 10-ről 23 százalékra emelése nincs terítéken. Ha a koalícióban megállapodás születik, a könyvek adója akár nulla százalék is lehet – jelentette ki.

Szerinte a konszolidációs csomag jövő hét kedden vagy szerdán kerülhet a parlament elé.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »