Szürkemarhahúst kapott ajándékba az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthona

Szürkemarhahúst kapott ajándékba az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthona

Több száz kilogramm magyar őshonos mangalicából, szürkemarhából és bivalyból származó húskészítményt adományozott Szomor Dezső, a Szomor Farm tulajdonosa a Magyarok Nagyasszonya Női Apostoli Élet Társasága által fenntartott Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonának.

Varga Mihály pénzügyminiszter – aki szerepet vállalt az adomány közvetítésében – személyesen is részt vett az április 9-i átadáson, méltatva azt a karitatív szándékot, amivel a pandémia időszakában magyar vállalkozók segítik az ápolást-gondozást nyújtó intézményeket.

A második kerületi Szent Erzsébet Otthonban közel száz kiemelten magas ápolási-gondozási szükségletű ellátottról gondoskodnak. Nagy Viktor, az intézmény főigazgatója kiemelte, nagy örömmel fogadja a felajánlást, amellyel az idősek étkezését tehetik az eddigieknél még sokszínűbbé. Hangsúlyozta, hogy az idősek otthonában nagy hangsúlyt fektetnek az egyes ellátottak állapotának megfelelő egyéni étrend, diéta kialakítására, jelenleg is közel kilencféle diétát biztosít élelmezési csoportjuk.

Hírdetés

Az átadást rövid szakmai egyeztetés követte, amely során az intézmény jövőbeli szakmai fejlesztési terveit is bemutatták. A felek kölcsönösen hangot adtak reményüknek, hogy – különösen ami a főigazgató által kialakítani szándékozott hospice-részleget illeti – hamarosan nagy lépést tehetnek ezek megvalósítása felé.

Forrás és fotó: Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthona

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »