Szokások, melyektől izmot veszítünk

Szokások, melyektől izmot veszítünk

A fogyás lényege tulajdonképpen, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be, mint amennyit felhasználunk. Ha azonban nem okosan fogyókúrázunk, akkor megeshet, hogy bár kilókat adunk le, nem zsírt veszítünk, hanem izmot.

Ha kevesebb kalória kerül a szervezetbe, mint amennyi az alapanyagcseréhez szükséges, akkor a test éhezni kezd, és nemcsak zsírt, hanem izomszövetet is éget, hogy megszerezze a működéséhez szükséges energiát. Ha fogyni szeretnénk, akkor körülbelül napi 500 kalóriával érdemes kevesebbet fogyasztani, mint korábban – írja a Házipatika.com.

A fogyás nemcsak arról szól, hogy mennyit eszünk, az is fontos, hogy mit. Lényeges, hogy minél több fehérjét tartalmazzon a csökkentett kalóriamennyiségű étrend. Erre azért van szükség, mert a tojásban, baromfiban, tejtermékekben és vörös húsokban található fehérje tartalmazza az aminosavakat is, amelyek fontosak, hogy izmaink fejlődjenek – illetve ne épüljenek le.

Hírdetés

Ha azt akarjuk, hogy izmaink fejlődjenek, akkor erőltetnünk kell őket. Ha az alacsony kalóriatartalmú étkezést csak kardióedzésekkel kombináljuk, és nem emelgetünk súlyokat – persze mértékkel -, akkor szinte biztos, hogy az elvesztett súly egy része izom lesz. Hetente egy-két intenzív súlyzós edzés javasolt – ezek lehetnek saját testsúlyos edzések is.

Hogy edzés után együnk, épp olyan fontos, mint a súlyzózás, ha nem akarunk izmot veszíteni. Ilyenkor minél hamarabb szükségünk van körülbelül 20 gramm teljes értékű fehérjére, mert ez garantálja, hogy izmaink megfelelően fognak regenerálódni és fejlődni.

Sokan hiszik, hogy a gyakori, legalább egyórás kardióedzés a legjobb módja a zsírégetésnek, pedig ha túlzásba visszük, akkor testünk bontani kezdi az izomszöveteinket. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor hetente háromszor végezzünk alacsonyabb intenzitású mozgást, például sétáljunk, hetente kétszer pedig válasszunk rövidebb, de intenzívebb kardióedzést.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »