Szlovákia polgárai 24 órára korlátozások nélkül utazhatnak Csehországba

Szlovákia polgárai 24 órára korlátozások nélkül utazhatnak Csehországba

Nyitókép: geograf.in

A szlovákiai polgárok június 1-jétől érkezési formanyomtatvány kitöltése, karantén és PCR-teszt abszolválása nélkül 24 órára elutazhatnak Csehországba – tájékoztatott a közösségi oldalán Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár.

A cseh egészségügyi tárca hétfőn frissítette az óvintézkedéseit, melynek alapján több előny is vonatkozik a Szlovákiából Csehországba utazó polgárokra.

„Szlovákia lakosai és polgárai 24 órára bármilyen okból kifolyólag elutazhatnak Csehországba anélkül, hogy az országba való belépés előtt ki kellene tölteniük az online érkezési formanyomtatványt, ezenkívül karantént és PCR-tesztet sem kell abszolválniuk“

– jegyezte meg Klus.

Hírdetés

Az államtitkár tájékoztatása szerint június 1-jétől Szlovákia lakosai és polgárai turisztikai célból is utazhatnak Csehországba, amennyiben fel tudják mutatni a szlovák oltási tanúsítványt 22 nappal az első oltás beadása után. Ezenkívül a szlovákiai lakosok és polgárok a koronavíruson való átesésről szóló igazolást is felmutathatnak (180 napnál nem régebbi), továbbá negatív antigéntesztet (nem lehet régebbi 72 óránál) és PCR-tesztet is (legkésőbb 72 órával az érkezés előtt Szlovákiában elvégzett teszt) elfogadnak a csehek. A turisztikai célból utazó polgároknak az országba érkezés előtt online érkezési formanyomtatványt kell kitölteniük.

„A Csehországba érkezés után a szlovákiai lakosoknak és polgároknak karanténba kell vonulniuk addig, amíg nem kapják kézhez a negatív PCR-tesztjük eredményét. A PCR-tesztet Csehország területén a saját költségükre kell elvégeztetniük“

– írta Klus.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »