Szivárványos zászló kitűzésével tiltakoznak a képviselők Gyimesi „orbánista” törvényjavaslata ellen

Szivárványos zászló kitűzésével tiltakoznak a képviselők Gyimesi „orbánista” törvényjavaslata ellen

Az SaS szivárványos zászlókat függesztett ki a párt székházának és Vladimíra Marcinková parlamenti képviselő irodájának ablakaira, ezzel tiltakozva Gyimesi György (OĽaNO) és Tomáš Taraba javaslatával szemben, amely betiltaná az LMBTQ-közösség jelképének számító szimbólum használatát.

Gyimesi és Taraba törvényjavaslatát a mai napon tárgyalja a parlament. Amennyiben elfogadják, megtilthatják a szivárványos zászlók elhelyezését a közintézmények épületein.

Ennek a javaslatnak csak egyetlen célja van: megmutatni egy embercsoportnak, hogy Gyimesi és társai nem akarják, hogy köztünk legyenek. Olyan emberekről van szó, akiknek ugyanolyan kötelezettségeik vannak az állammal szemben, mint bárki másnak, bizonyos jogaiktól mégis megfosztanák őket

– írta reakciójában Vladimíra Marcinková.

A képviselő ugyanakkor hozzátette, mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa, Szlovákia egy színes, kedves és toleráns ország. A törvény szerinte egy nem létező problémát old meg.

Ez az orbánista törvény csakis arra jó, hogy feszültséget szítson a társadalomban

Hírdetés

– magyarázta.

Rámutatott, hogy a szivárványos zászlók a tolerancia szimbólumának számítanak, gyűlölet és másnak való ártani akarás nélkül.

Mindenki szabadon dönthet arról, hogy milyen lesz az élete, és azt boldogságban és szeretetben töltse, nem pedig mások elképzelései szerint

– írta, majd hozzátette, ha teljes mértékben részesei kívánunk lenni a 21. századi világnak, akkor nem szabad senkinek sem hátat fordítanunk.

(trend)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »