Szíriában is állami ünnep a karácsony

A Szíriai Arab Köztársaság hivatalos ünnepnapjai között található december 25. és 26.-a, mely a karácsony ünnepe.

Ebből az alkalomból Bashar Al-Assad köztársasági elnök minden évben meglátogatja a keresztény közösségeket.

A muszlim többségű országban jelentős keresztény közösség él, ezért az ő ünnepeik is állami ünnepnek számítanak.

Szíriában ugyanis a szunnita muszlimok, a síita muszlimok, keresztények, drúzok, arabok és kurdok békében tudnak élni egymás mellett és az emberek felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül megünneplik egymás ünnepeit.

Ahogy a keresztények köszöntik muszlim szomszédaikat Ramadán idején, úgy a szíriai muszlimok is együtt ünneplik keresztény szomszédaikkal a Karácsonyt, melynek létjogosultsága van egy olyan országban ahol az egyik legrégibb keresztény közösség él.

Több  szíriai városban és faluban  a mai nap is Jézus Krisztus nyelvét,  az arámit és annak és modernebb változatát a szír nyelvet beszélik.

Fotó:

Hírdetés

Bashar Assad szíriai elnök karácsonykor a főváros Damaszkusz közelében lévő keresztény árvaházba látogatott.

A szír elnökség Facebook-oldalán közzétett fényképek az elnök feleségével, Asmával együtt apácákkal és árvákkal álldogált Damaszkusz Sednaya külvárosában.

Orientalista/Al-Isfahani

Magyar Tudat

Megosztás

The post Szíriában is állami ünnep a karácsony appeared first on Magyar Tudat.

Related posts:A szíriai hadsereg rakétákkal és tüzérséggel támadja Qara városát- egy terrorista vezér életét vesztette Bashar al- Assad elnökhöz hú erők rakéta -és tüzérségi tűzzel…Szíria- Óriási tömegek támogatják Bashar Al Assad elnök újraválasztását Szírek tömegei országosan fejezték ki  támogatásukat Bashar Al Assad elnök…Szíria- Negyedik éve folynak a véres harcok Márciusban lépett negyedik évébe a Szíriában kitört véres háború. Több,…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »