Színezzünk szitakötős rajzokat! (x)

Színezzünk szitakötős rajzokat! (x)

Mindenkinek más a kedvence. Van, aki az autós képeket gyűjti, mások a focis kártyákat, van, aki a rovarokat szereti. Nem mindegyik rovar csúnyácska. Aki kedveli őket, annak szinte mind szép, de akinek nem a kedvence, az is egyet érthet abban, hogy azért a pillangók és társaik bizony gyönyörű rovarok.

Így van ez a szitakötővel is, amelyik a pillangóhoz hasonlóan gyönyörű szárnyakkal rendelkezik, és mellette még valamilyen átható kifinomultság, lágyság jellemzi. A természetben számtalan fajtáját fellelhetjük, méretben és pazar színekben egyaránt.

Szitakötő számfestők

Ha valaki kedveli a szitakötőket, és olyan irányultsága van, hogy szeretné azokat valamilyen képzőművészeti módszerrel megjeleníteni, akkor az Alkoss Otthon kreatív áruház számfestői nagyszerű lehetőséget biztosítanak erre.

Ahhoz, hogy megfessünk egy szitakötőt, nem kell rajztehetségnek lennünk. Elegendő kiválasztanunk egy szitakötőket ábrázoló számfestő képet, amelyhez egy komplett készlet tartozik. A készletben lévő vásznon már elő vannak rajzolva a szitakötők, és az egyes területek számokkal vannak jelölve.

A gyerekeknek szóló számfestőkhöz hasonlóan itt is ugyanaz a szám ugyanazt a színt jelöli. Meg kell keresnünk a megfelelőt, és már kezdődhet is a munka. Rövid időn belül csodálatos eredményeket érünk el, és egy varázslatos látvány tárul a szemünk elé.

A szitakötők különféle ábrázolásmódja

Hírdetés

Érdekes módon a szitakötő már több évszázaddal ezelőtt megragadta sokak figyelmét, hiszen több millió éves élőlény. A magyar nyelvben is számtalan elnevezéssel ruházták fel.

Japán eredeti neve is szitakötőt jelen,t és létezik egy ilyen keresztnév is Japánban. Náluk nagyon fontos szimbolikus tartalommal bír egy szitakötő, erőt, boldogságot, bátorságot tulajdonítanak neki. Ugyanakkor nem sok helyen találkozhatunk szitakötővel képzőművészeti alkotásokban, pedig ez a sokszínű kis élőlény megérdemli a nagyobb reflektorfényt.

A természet képekben

Aki kedveli a szitakötő rajzokat, az minden bizonnyal a lepkék iránt is rajong. Az Alkoss Otthon kreatív áruházban a számfestők különböző kategóriák mentén vannak csoportosítva. Mindenkinek más állat a kedvence.

Pillangó ábrázolásmóddal sok helyen találkozhatunk, de szitakötővel kevésbé. Az Alkoss Otthon kreatív áruház felismerte ezt a hiányosságot, és szitakötő számfestő képet is felvett a gyűjteményei sorába. De természetesen a pillangó is megjelenik számtalan képen a számfestők sorában a webáruházban.

Érdemes nemcsak az állatos kategóriát, de a többi számunkra tetsző csoportot is áttanulmányozni. A tizenhárom kategória számtalan különlegességet rejt, mint például tájképes, virágos, gyümölcsös, mesés vagy akár absztrakt képeket.

Nem csak számfestőkön tudjuk megjeleníteni a kedvenc élőlényünket, hanem más kreatív technikával is találkozhatunk. A napjainkra a számfestőkhöz hasonlóan igen népszerűvé vált másik kézműves technika a gyémántszemes kirakózás, melynek keretein belül szintén varázslatos képeket tudunk elkészíteni. Bármelyik mellett is döntünk, nagyszerű kikapcsolódásnak ígérkezik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »