Megszólalt Varga Barnabás, már itthon is van

Megszólalt Varga Barnabás, már itthon is van

A Skócia elleni Eb-csoportmeccsen súlyos sérülést szenvedő csatár szerdán elhagyta a stuttgarti kórházat, ahol hétfőn megoperálták, és már otthonában pihen.

Elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Varga Barnabás, a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára – számolt be róla szerdán a magyar szövetség közösségi oldala.

Varga a vasárnap esti magyar–skót (1–0) csoportmérkőzés 71. percében egy beívelést követően ütközött a skót kapussal, Angus Gunnal, és még a levegőben elveszítette az eszméletét. Hosszas ápolást követően stabil állapotban szállították kórházba, többszörös arccsonttöréssel és agyrázkódással is.

A Ferencváros támadója – aki a Svájc elleni első csoportmérkőzésen (1–3) gólt szerzett – hétfőn sikeres műtéten esett át, másnap pedig Marco Rossi szövetségi kapitányék is meglátogatták.

Az FTC honlapja szerint játékosuk a körülményekhez képest jól van.

Hírdetés

„Köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. Jó újra itthon lenni. Most néhány hét pihenő következik, utána a gyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus”

– árulta el a csatár, aki reméli, hogy a válogatott folytathatja szereplését a nyolcaddöntőben.

Korábban felmerült, hogy a Ferencváros játékosa nem jön haza, hanem csatlakozik a magyar válogatott keretéhez Weiler im Allgäuban, ám az orvosok lebeszélték erről, s azt tanácsolták neki, inkább otthon pihenjen. Mi több, maga a játékos vasárnap este, a műtét előtt még abban bízott, hogy játszhat az Eb-n. Ez a kívánsága tehát nem teljesült.

Egyes vélemények szerint a teljes felépülése akár fél évet is igénybe vehet, mások szerint maszkban akár már augusztus végén újra játszhat. Ugyanakkor veszélyes egy ilyen sérülés, a Nemzeti Sportnak nyilatkozó Zacher Gábor szerint „hosszú hónapokat vehet igénybe a felépülés, és rendkívül sok tényezőtől függ a visszatérés, mivel az arckoponyában sok apró csontocska van, amelyek elmozdulása idegeket sérthet, továbbá az agyrázkódásnak is lehetnek hosszabban elhúzódó következményei.”

Az InfoRádióban Knoll Zsolt sportsebész-traumatológus minap „butálisként” jellemezte a sérülést, mondván, a skót kapus a könyökével egy olyan helyen találta el a magyar csatár fejét, ahol olyan csontrendszer van, amely nagyon vékony falakból áll.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »