Nem tűri a kormányhivatal, hogy késnek a repülők

Nem tűri a kormányhivatal, hogy késnek a repülők

Hatósági ellenőrzést rendelt el Budapest Főváros Kormányhivatala több légitársasággal szemben is, mert az utóbbi napokban jelentős járatkésések voltak tapasztalhatók.

A közlemény szerint „a hatósági ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően” – írja a Portfolio.

A hivatal felhívta a figyelmet:

amennyiben az ellenőrzés során jogsértés gyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat a kormányhivatal megindítja az érintett légitársasággal szemben.

Arra is emlékeztetnek, hogy „a kormányhivatal az idegenforgalmi főszezon alatt kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fellépjen azon légitársaságokkal szemben, amelyek nem tartják be a jogszabályi előírásokat, veszélyeztetve ezáltal az utazók nyugodt családi kikapcsolódását”.

Hírdetés

Hozzáteszik azt is, hogy ha az utasok valamilyen érdeksérelmet tapasztalnak, akkor bizalommal fordulhatnak a kormányhivatalhoz.

Mint írják, az elmúlt napokban több hír is érkezett a légijáratok késéseivel kapcsolatban:

  • a Ryanair gépe 24 órás késéssel érkezett meg Barcelonából Budapestre;
  • a Wizz Air szombat este Rómából induló járata, és a rajta utazó 200 utas is jelentős késést szenvedett;
  • az Eurowings vasárnap Budapestről 16:15-kor Stuttgartba tartó járata nem indult el időben, így a vele utazó szurkolók nem értek oda a skót-magyar mérkőzésre;
  • múlt hét pénteken a SunExpress járata déli indulás helyett csak másnap reggel indult el Törökországba.

  • Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »