Szilágyit algériai-kanadai, Szatmárit afrofrancia ellenfele verte, Gémesi világbajnokot búcsúztatott

Első mérkőzésén kikapott, így nem jutott nyolcaddöntőbe a kardozó Szatmári András a párizsi olimpia vívóversenyén.

Első pástra lépése alkalmával az afrofrancia Boladé Apithyvel asszózott az egyéniben 2017-ben, csapatban tavaly világbajnok magyar vívó és 15-13-as vereséget szenvedett a 38 éves, csapatban Eb-győztes, egyéniben a 2010-es évek elején kétszer is Eb-ezüstérmes ellenfelétől.

A 31 esztendős Szatmári áprilisban, edzésen bokasérülést szenvedett, a júniusi Európa-bajnokságot óvatosságból még kihagyta, de már az előtt készült a nyári játékokra. Az első olimpiai pástra lépése alkalmával már a bemutatásnál érződött, hogy Apithy élvezni fogja a hazai pálya előnyét.

A magyar kardozó két tiszta, gyors tussal jól kezdett, de aztán szorossá vált az asszó. Vitatott akciók is akadtak bőven, Szatmári videókérési lehetősége 5-7-nél elfogyott. A szünet 6-8-nál következett, majd 10-10-nél jött össze az egyenlítés. A kiélezett asszó végén a francia akcióit ítélték meg. Szatmári 12-13-nál védés visszavágást reklamált, de Apithy kapta a pontot. Ezután még egy magyar találat esett, a következő akcióval azonban a francia lezárta a mérkőzést.

Frissítés: Szilágyi Áron már biztos nem védi meg a címét

A címvédő Szilágyi Áron kikapott az első fordulóban, így nem jutott nyolcaddöntőbe férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén.

Hírdetés

A háromszoros olimpiai bajnok 15-8-as vereséget szenvedett az Algériában született, de kanadai színekben versenyző Fares Arfától.

A 34 éves magyar vívó egyéniben a 2008-as, pekingi olimpia óta először szenvedett vereséget ötkarikás játékokon.

Gémesi Csanád legyőzte a világbajnokot

Gémesi Csanád legyőzte az első fordulóban a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén, ezzel nyolcaddöntőbe jutott.

A 37 éves magyar vívó nagy csatában, 15-10-re verte a 28 éves riválisát.

Nem sokkal korábban a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint a 2017-ben világbajnok Szatmári András kikapott első fordulós mérkőzésén, így egyikük sem folytathatja az egyéni küzdelmet.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »