Szentpéterfa 800 éves – Székely János celebrálta a jubileumi emlékév nyitó szentmiséjét

Szentpéterfa 800 éves – Székely János celebrálta a jubileumi emlékév nyitó szentmiséjét

Június 28-án, Szent Péter és Szent Pál apostolok, a Vas megyei község védőszentjei ünnepének előestéjén Vlado Košić sziszeki és Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be horvát nyelvű szentmisét a szentpéterfai nagytemplomban.

Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepének előesti szentmiséjével kezdetét vette a jubileumi emlékév, a község első írásos említésének 800. évfordulója alkalmából.

Vlado Košić sziszeki megyéspüspök június 28-án délután találkozott a nemzetiségi plébánia egyházközségi elnökeivel, és felkereste a horvát községeket, köztük a nardai plébániát, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári táborának helyszínét.

Nardán megáldotta azt az emléktáblát, amely a község első írásos említése 800. évfordulójának állít emléket. Szentpéterfán a vigíliamise keretében Székely János megyéspüspök megáldotta az idei jubiláns házaspárokat, és emléklapot adott át nekik.

Hírdetés

A nemzetiségi plébánia templomaiban újra gyűjtést hirdettek a földrengés sújtotta horvátországi térség további megsegítésére – az összegyűlt 4000 eurót a rászorulók nevében is megköszönte a horvátországi megyéspüspök.

A szentmisét követően tamburazenével kísért agapé várta a jelenlévőket.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »