Szakértelem

Szakértelem

Orbán egyik nagy titka, hogy nem veszi igénybe “szakemberek” munkáját. Ez sok nyűgtől megszabadítja a kormányzást.

Politikafüggetlenül bevált módszer egyébként minden szakmában, hogy direkt mindent túlbonyolítanak, nehogy véletlenül is megértse az egészet bárki nem szakember. Ennek nagy előnye: ha a szakember téved, azt senki se veszi észre.

Időnként belenézek régi anyagokba. Ezek egyébként is rendkívül mulatságosak: amikor pl. a “szakember” a tavalyi választások előtt pár héttel fölényesen jósol marhaságokat.

Szóval belenéztem ebbe:

Persze röhejes a ballib gőg. De a “szakértő” Tóth Zoltán eleve egy bizarr figura. Ballib körökben ő van kikiáltva a választási csúcsszakértőnek. Eleve az egész emberke amolyan gennyes, pimasz szarszerű izé, akit minden normális ember kérdés nélkül felpofozna.

Hírdetés

De itt csúcsteljesítményt nyújt. Bár az egészet nem néztem végig, de az általam megnézett rész is tele van marhasággal. Néha kifejezetten mulatságos: lásd biztos 2,5 millió Fidesz-szavazó szemben 2,3 millió biztos ellenzékivel – annyira azért még Tóth se akar kimenni a valóságból, hogy fordítva jósoljon.

Először is altatja a ballib közönséget – mind a kb. 20 embert – irreleváns adatokkal. Az irreleváns adatok előadása hozzá nem értők előtt azért jó, mert hamis tudósság érzetet kelt bennük.

Aztán jön igaz tények és marhaságok keverése.

Majd csúsztatások.

Az egész beszéd lényege: visszamondani az összes létező ballib választási mítoszt. A belterjes ballib értelmiség körében ez kötelező, aki nem teszi, azt gyorsan kigolyózzák.

A csúcshazugság: csak a határontúliak szavazhatnak levélben, a Magyarországról elmentek nem, akkor se, ha megszüntették magyarországi címűket.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »