Šutaj Eštok: 48 fenyegetés és gyűlölködő megnyilvánulás miatt folyik eljárás

Šutaj Eštok: 48 fenyegetés és gyűlölködő megnyilvánulás miatt folyik eljárás

Šutaj Eštok: 48 fenyegetés és gyűlölködő megnyilvánulás miatt folyik eljárás Kulcsár Péter2024. 05. 22., sze – 14:02

48 fenyegetés, gyűlölködő megnyilvánulás és bűncselekmény elkövetésének helyeslése ügyében folytat eljárást a rendőrség – jelentette ki Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter a biztonsági tanács szerdai ülését követően.

„Nagyon valószínű, hogy ez a szám végül megduplázódik” – tette hozzá.

Hírdetés

A belügyminiszter elmondta, több közjogi méltóságnak személyi védelmet biztosít a rendőrség, egy ellenzéki politikus van köztük. Szükség esetén vészjelző készüléket adnak nekik, így egyetlen gombnyomással azonnal riaszthatják a rendőrséget.

„Arra kérek minden állampolgárt, tudatosítsa a helyzet súlyosságát, és a rendőrség várható kemény és határozott fellépését az ilyen ügyekben” – figyelmeztetett a belügyminiszter.

Pavol Gašpar, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatóhelyettese elmondta, az SIS és a katonai hírszerzés is együttműködik a rendőrséggel és más minisztériumokkal a merénylet felderítésében, valamint az online felületek, a gyűlölködő megnyilvánulások megfigyelésében, továbbá a védett személyek és minden állampolgár biztonságának garantálása érdekében. Óvintézkedéseket fogadtak el a kórházakat érintő lehetséges bombariadókkal kapcsolatban is, az egészségügyi tárcánál válságstábot hoztak létre, és eligazítást kaptak a kórházakat.

Az SIS vezetője megerősítette, nincs összefüggés az elkövető fiókjának Meta általi törlése és a támadó fiókjába történő merénylet utáni beavatkozás között, ami azt a feltételezést táplálta, hogy nem magányos elkövetőről van szó. „A merénylet elkövetése és a fiók Meta általi törlése közötti időszakról van szó” – tette hozzá Robert Kaliňák (Smer) miniszterelnök-helyettes.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »