Sulík takarékossági okok miatt megszüntetné a munkahivatalokat

Sulík takarékossági okok miatt megszüntetné a munkahivatalokat

A jövőben megszüntethetnénk a munkahivatalokat, közölte Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a kormány csütörtöki ülését követően. Szerinte ugyanis nem az állam dolga, hogy munkát keressen az embereknek és ezért több ezer hivatalnokot fizessen. Mindezt példaként említette arra, miként lehetne csökkenteni a közkiadásokat.

A téma egyébként a 2022-es évre szóló költségvetéssel kapcsolatos vitával összefüggésben merült fel. Mint mondta, ha sikerül a pénzeszközöket igazságosan elosztani, elégedett lesz. „Remélem, hogy eljött az ideje annak is, hogy bátrabb döntéseket hozzunk, például, hogy megszüntessük a munkahivatalokat” – vélekedett Sulík, hozzátéve, hogy manapság, ha valaki munkát keres, elég az internetes keresőbe beírnia a munkakínálatokat közzétevő álláskereső portálok nevét.

Hírdetés

Arra a kérdésre, mi lesz azokkal, akik nem rendelkeznek internetes hozzáféréssel, azt válaszolta, hogy azok részére internetes irodákat hozhatna létre az állam. „Elég egyetlen internetes hozzáféréssel ellátott számítógép, ez nem kerül sokba, jók lennének azok a számítógépek is, melyek a munkahivatalok alkalmazottai után maradnak” – ötletelt Sulík, mert mint mondta, az ehhez szükséges számítógépes ismerettel már mindenkinek rendelkeznie kell. A felvetésre, hogy az állam ebben az esetben létrehozná-e a munkaajánlatokat tartalmazó saját weboldalát, mert a példaként általa említett Profesia.sk magánkézben van, azt válaszolta, annak nem látja értelmét.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »