Sulík: Ha az oltottak plusz előnyöket kapnak, nem fogjuk megvétózni a lockdown meghosszabbítását

Sulík: Ha az oltottak plusz előnyöket kapnak, nem fogjuk megvétózni a lockdown meghosszabbítását

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az előzetes ígéretek alapján ma kiderülhet, folytatódnak-e a lezárások Szlovákiában. Egyelőre úgy fest, a koalíciós pártok, bizonyos feltételekkel, de támogatják a lockdown fenntartását.

A lezárások bevezetésekor a kormány azt ígérte, 10 nap után újra kikéri a szakemberek véleményét a lockdown létjogosultságáról. Ez a határidő ma telik le, de egyelőre csak sejteni lehet, mit javasolnak majd a járványügyi szakemberek. Számos kormánypárti politikus, például Igor Matovič pénzügyi, vagy Igor Matovič gazdasági miniszter, azonban már napokkal ezelőtt jelezte, személyes véleményük alapján karácsonyig kellene kitolni a lezárásokat.

Eduard Heger kormány kiemelte, a koalíció minisztereinek nem az lesz a dolga, hogy eldöntsék, szükség van-e a lockdownra, nekik arról kell majd szavazniuk, elfogadják-e az egészségügyi tárca által a kormány elé terjesztett határozatot.

Hírdetés

A kormányfő azt ígérte, a lockdown-ról legkésőbb szerdán dönt a kormány.

Richard Sulík gazdasági miniszter ahogy korábban, úgy most is elmondta, hiba volt két hétre elrendelni az általános, mindenkire egyformán vonatkozó lockdown-t. Az SaS elnöke kijelentette, ő és pártja december 9-e után nem támogatja az általános lezárásokat. „Hibának tartom, hogy mindenki előtt bezártuk az üzleteket, ezzel csak a külföldi üzletláncokat támogatjuk.” – mondta. Sulík kiemelte, 

csak abban az esetben nem vétózzák meg a lockdown meghosszabbítását, ha a kormány enyhít az oltottakra vonatkozó szabályokon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »