Sulík fellélegezhet? A Sme rodina és a Za ľudí képviselői nem szavazzák meg a leváltását

Sulík fellélegezhet? A Sme rodina és a Za ľudí képviselői nem szavazzák meg a leváltását

A Sme rodina és a Za ľudí parlamenti képviselői nem fogják támogatni Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter leváltását az ellenzék által kezdeményezett csütörtöki (június 16.) rendkívüli ülésen. Michal Šipoš frakcióvezető tájékoztatása szerint az OĽANO közvetlenül a szavazás előtt közli álláspontját.

„Biztosan nem fogunk a leváltására szavazni, előfordulhat, hogy esetleg valakik tartózkodnak, de ez nem azt jelenti, hogy a menesztésére szavaznának” – jelentette ki szerdán újságíróknak Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke.

Hírdetés

Juraj Šeliga, a Za ľudí képviselője a leváltás ellen fog szavazni. „Nem fogjuk támogatni a leváltását” – szögezte le. Szerinte a kormánykoalíció túléli a Sulík elleni bizalmatlansági indítványt.

Kollár a szavazás után találkozni akar Sulíkkal és Eduard Heger (OĽANO) kormányfővel a parlamentben. „Tisztáznunk kell néhány dolgot, hogy tovább működhessen a koalíció” – mondta Kollár.

Az SaS képviselői támogatják pártelnöküket. Anna Zemanová frakcióvezető kijelentette, hogy jelenleg Sulík a legmegbízhatóbb miniszter az egész kormányban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »