Ez nem volt Zelenszkij napja: Biden kijelentette, hogy nem támogatja a korrupt Ukrajna NATO-tagságát

Ez nem volt Zelenszkij napja: Biden kijelentette, hogy nem támogatja a korrupt Ukrajna NATO-tagságát

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke úgy véli, az ukrajnai béke garanciát jelent arra, hogy Oroszország soha nem lesz képes megszállni Ukrajnát, de szerinte ehhez nem kell, hogy Ukrajna NATO-taggá váljon – derült ki a Time magazinnak adott interjújából.

Bident arról kérdezték, milyen elképzelései vannak az ukrajnai békéről az orosz–ukrán háború befejezése után. „A béke úgy néz ki, hogy Oroszország soha, soha, soha, soha, soha nem foglalja el Ukrajnát. Így néz ki a béke. És ez nem a NATO-t jelenti, [hogy] ők a NATO részei” – válaszolta Biden.

Hírdetés

– Azt jelenti, hogy olyan kapcsolatunk van velük, mint más országokkal, ahová fegyvereket szállítunk, hogy a jövőben meg tudják védeni magukat. De […] nem vagyok hajlandó támogatni Ukrajna NATO-sítását – jelentette ki az amerikai elnök.

Biden ezzel kapcsolatban azt is felidézte, hogy egy hónapot töltött Ukrajnában, amikor szenátor és alelnök volt. „Jelentős volt a korrupció. Voltak olyan körülmények, amelyek nagyon nehezek voltak” – fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy milyen érvek szólnak Ukrajna NATO-tagsága ellen.

Az amerikai elnök azonban hangsúlyozta, hogy ezzel együtt is folytatni fogják Ukrajna támogatását, nem fognak csalódást okozni nekik. Mint mondta, a Nyugat nem engedheti meg Ukrajna bukását, mert az destabilizálná az összes Oroszországgal határos országot a Balkántól Fehéroroszországig.

Az Egyesült Államok elnöke emellett cáfolta, hogy Ukrajna megsegítése a NATO-t az Oroszországgal való háború felé vezető lejtőre juttatja.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »