Spanyolországban versenyzett (Triatlon)

Spanyolországban versenyzett (Triatlon)

A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor október 16-án a spanyolországi Gandiában újabb fél-ironman viadalon tette próbára magát. A távra 452 versenyző nevezett, a 32 éves háromszéki vasember pedig egy jó úszás és egy jó kerékpározás után egy kevésbé sikerült futást követően a tizenkettedik helyen végzett. Deák idén már nem versenyez, legközelebb jövő áprilisban áll rajthoz, addig teljes gőzzel készül a kihívásokra.

Deák Zsombor másfél éves kihagyás után három héttel ezelőtt Montenegróban folytatta a vetélkedést, ezt követően pedig Spanyolországban tette próbára magát, ahol már merészebben versenyzett. A sepsiszentgyörgyi sportoló az 1,9 kilométer úszást 30:13 perc, a 90 kilométer kerékpározást 2:15:24 óra, a 21 kilométer futást pedig 1:33:01 óra alatt teljesítette. Úgy érzi, az első két próbát elfogadható idővel teljesítette, a hatodik helyen kezdte a futást, ahol egy megszokott teljesítménnyel akár a dobogóra kerülésért is versenyezhetett volna. Mivel kerékpározás közben kevesebb vizet ivott, mint kellett volna, valamint erősebben tekert, így a jó futás elmaradt, ráadásul visszacsúszott a tizenkettedik helyre. Ennek ellenére nem csalódott, mert az elmúlt versenyzés nélküli másfél év sokat kivett belőle, viszont ezúttal sokkal jobban teljesített, mint Montenegróban. Úgy fogalmazott, 15 év triatlonozás után újra kell tanulnia versenyezni, emellett pedig a folyamatos munka sem maradhat el.

Hírdetés

Eredmények, Ican Triath­lon, fél-ironman: 1. Miguel Fern­andez Garcia 4:06:56 óra, 2. Miguel Seron 4:07:15, 3. José Maria Sayas de Haro 4:09:38… 12. Deák Zsombor 4:22:53. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »