Sós Csaba részleteket árult el a magyar úszók kazanyi Covid-ügyéről

Sós Csaba részleteket árult el a magyar úszók kazanyi Covid-ügyéről

A kazanyi rövid pályás úszó Európa-bajnokságon két aranyérmet szerző Szabó Szebasztiánt méltatta az úszók szövetségi kapitánya, de beszélt a magyar csapatban felbukkant koronavírus-gyanúról is.

Két aranyérmet szerzett eddig Szabó Szebasztián a kazanyi rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. A Győr Szerbiából honosított versenyzője a 100 méter pillangó után csütörtökön 50 gyorson is győzött. Sós Csaba úgy látja, Szabó Szebasztián bombaformában van, és felhívta a figyelmet, hogy ez ugyan rövid pálya, de mind a két szám, amelyben Európa-bajnok lett, olimpiai szám, ami növeli a teljesítménye értékét.

„Egyfelől a rövid pálya valamilyen mértékben pótolja a szükséges állóképességet, másrészt pedig ennek a műfajnak vannak specialistái, és Szebasztián ezek közé számít. Hatalmas rajtja van, rendkívül áramvonalas, rendkívüli módon jól siklik, és robbanékony alkat. Esze is van hozzá meg lelke is, egy igazi magyar legény, aki ezekből az éles szituációkból aranyéremmel tud kijönni” – mondta a szövetségi kapitány. A kérdésre, hogy melyik győzelemnek van nagyobb szakmai értéke, azt felelte: „Mindkettő olimpiai szám, de

az 50 gyors győztese a leggyorsabb úszó Európában.”

Hírdetés

Szabó Szebasztián még 50 pillangón is úszik, a legjobb idővel jutott a középdöntőbe, és Sós Csaba nem akar mellébeszélni, ő ennek a számnak az 50 méteres medencében is az Európa-bajnoki címvédője, és a 25 méteres medence neki előnyösnek számít. „Bár tudni kell, hogy 50 méteren a pillanatnyi diszpozíció, egy elrontott rajt vagy forduló rengeteget jelent, de ennek a számnak ő a favoritja” – jelentette ki a szakvezető.

Aranyérmet vár az esti döntőben 200 pillangón az olimpiai bajnok Milák Kristóftól, míg a 200 vegyesen úszó fiatal Kós Hubert szerinte éremért fog csatázni.

Sós Csaba beszámolt a reggeli kellemetlen fejleményekről is: egy magyar úszó koronavírus-gyorstesztje pozitív eredmény mutatott. Mint elmondta, az ilyenkor szokásos eljárást foganatosították, ami azt jelenti, hogy az egész csapatot tesztelték, az érintett versenyzőn, akinek a gyorstesztje pozitív lett, PCR-tesztet is végeztek.

A szobatársának is meg kellett csinálni a PCR-tesztet, és addig ő nem versenyezhet, illetve amikor ez délelőtt kiderült, akik még a szállodában voltak, már nem hagyhatták el azt. Így történhetett az a sajátos eset, hogy egyesek rajthoz tudtak állni az elődöntőben, akik az intézkedés idején a szállodában voltak, azok már nem. Reméljük, hogy a csapattal nem lesz gond, a gyorstesztek negatívak lettek” – mondta Sós Csaba, és hozzátette, szándékosan nem árulják el, hogy melyik magyar úszó tesztje lett pozitív.

A kavarodás miatt két magyar úszó olyan késve érkezett meg a délelőtt előfutamra, hogy a rendes versenydresszét sem tudta felvenni, a hagyományos fürdőruhában kellett úszniuk bemelegítés nélkül, de ha már ott voltak, leúszták – tette hozzá a szövetségi kapitány.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »