Sorozatot készítenek Kovács Koko István életéről

Sorozatot készítenek Kovács Koko István életéről

Nagyon sok olyan részlete van az olimpiai-, Európa- és világbajnok ökölvívó életpályájának, ami alig ismert a nyilvánosság számára.

A Király című sorozat alkotói egy négyrészes dokumentumfilm-sorozatot készítenek a világbajnok ökölvívó életéről az RTL+ streaming oldalra – számol be róla az RTL. Kovács István, bár sok időt töltött kamerák előtt, a gyermekkoráról és a pályája kezdetéről, amatőr éveiről keveset lehet tudni.

„Én úgy is érzem, hogy az az életpálya, amit befutottam, az az 54 év hordoz magában annyi üzenetet, annyi élményt, emléket, történetet, hogy talán egy film formájában is meg lehet kísérelni” – mondta Kovács Koko István a csatornának.

Hírdetés

Kovács Dániel rendező szerint

ez egy igazi dokumentumfilm lesz tele archív anyagokkal, régi bokszmérkőzésekkel, nagy sikerekkel és bukásokkal.

Mint mondta, a jelenben is forgatnak majd az ökölvívóval, mert rengeteg az olyan információ, amit az emberek nem is ismernek.

Kovács Koko István amatőrként olimpiai arany- és bronzérmet nyert, valamint két-két világ- és Európa-bajnoki címet szerzett. A profik között Európa-bajnok lett, és elnyerte a WBO világbajnoki címét is. Később műsorvezető, a Magyar Ökölvívó Szövetség tiszteletbeli elnöke, majd a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) főtitkára is volt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »