Slomó apostol Bibinél járt Jeruzsálemben a nagykövetség ünnepélyes áthelyezése részleteinek megtárgyalására

Slomó apostol Bibinél járt Jeruzsálemben a nagykövetség ünnepélyes áthelyezése részleteinek megtárgyalására

Amint már az elmúlt hónapokban nyílt titok volt: dacolva az ENSZ határozataival és az Európai Unió álláspontjával, Magyarország a közeljövőben áthelyezi izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe. A nagykövetség ünnepélyes áthelyezése részleteinek megtárgyalására – Orbán Viktor küldetésében – tegnap érkezett Köves Slomó rabbi és Smuél Oirechman rabbi Jeruzsálembe, ahol megbeszélést folytattak Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnökkel. Nemsokára magyarul is kezünkbe vehetjük Binjámin Netanjáhu Bibi – életem története című önéletrajzi könyvét – írja az inn.co.il hírportál.

Köves Slomó rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője és Smuél Oirechman rabbi, az EMIH igazgatója tegnap Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnöknél járt Jeruzsálemben. A Miniszterelnöki Hivatalban megejtett találkozón a két magyarországi rabbi elsősorban Magyarország izraeli nagykövetségének Tel-Avivból Jeruzsálembe történő átköltöztetésével kapcsolatos ünnepélyes események részleteit tárgyalta meg az izraeli kormányfővel. (Nem érne bennünket nagy meglepetés, ha az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt venne – H. J.).

Éli Kohén izraeli külügyminiszter (Likud) már idén márciusban bejelentette: egyik fontos feladatának tekinti azt, hogy 2023 végéig a világ további három országa helyezze át nagykövetségét Tel-Avivból a megszállt Kelet-Jeruzsálemet is magában foglaló egyesített Jeruzsálembe.

Az ENSZ-határozatok és az Európai Unió Jeruzsálemmel kapcsolatos álláspontját figyelmen kívül hagyva eddig az Amerikai Egyesült Államokon túl a világpolitikában olyan fontos szerepet betöltő országok költöztették át nagykövetségüket Jeruzsálembe, mint Guatemala, Koszovó és Honduras…

Hírdetés

Köves Slomó, a Chabad mozgalom és a kormány rabbija a tegnapi találkozón Netanjáhu miniszterelnöknek a többi között elmondta: történelmi csúcson az erős izraeli-magyar barátság. A két magyarországi rabbi egyben budapesti látogatásra hívta meg Netanjáhut, hogy az izraeli kormányfő ez által fejezze ki háláját a magyar kormánynak, amiért az utóbbi az erős nemzetközi nyomás ellenére is áthelyezi nagykövetését Jeruzsálembe. Slomó apostol beszámolt az izraeli miniszterelnök arról is, hogy közvetlenül a nagykövetség áthelyezése előtt jelenik meg Magyarországon magyar fordításban az izraeli kormányfő Bibi – életem története című könyve.

Hering J. – Kuruc.info

A legnagyobb rajongó, aki nem bírta megvárni a magyar fordítást:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »