Sítúráztak és hófánkoztak a nagycsaládosok

Sítúráztak és hófánkoztak a nagycsaládosok

A fennállásának 10 éves jubileumát ünneplő Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) hatodik éve szervezi tagcsaládjai számára síelős, hófánkozós programjait. Január 22-e reggelén két autóbusznyi népes társaság indult el Beregszászból: egyik a polenai Katerinára sísuliba, míg a másik az ugyancsak Polena határában fekvő Vedmezsa síközpontba hófánkozni és sítúrára. Ez utóbbi csoport élményeit fogom megosztani az alábbiakban.

A félszáz fős, felnőtteket és kisebb-nagyobb gyerekeket számláló csoportunk nagyobb része – 34 fő – választotta a hófánkozást. Igazi téli időjárás fogadott bennünket, gyönyörű hóeséssel. Hogyan is alakult ez a nap? Erről kérdeztük a programban résztvevő badalói Szabó család gyermekeit.

Regina (7 éves): Olyan, mint egy úszógumi, de van alja, és csúszik.

Roland (5 éves): az egy körgumi, amivel le lehet csúszni a hegyekről.

Jázmin (15 éves): Egy téli sport, vagy nem!? 

Regina: Először ijesztő, de utána érdekes.

Roland: Jó!!!

Jázmin: Jó volt, de nagyon elfáradtam.

Roland: Amikor összefogózkodtunk anyával és Jázminnal, és együtt csúszunk le, de az is jó volt, hogy volt zene, és süti, és tea…

Hírdetés

Regina: Amikor egyedül is le mertem csúszni azon a nagy lejtőn. 

Jázmin: Hát, maga a csúszás

Regina: Igen, szerintem menjünk februárban is. 

Roland: Szerintem menjünk holnap, és holnapután is, és februárban is, és még májusban is… 

Jázmin: Legközelebb kipróbálom a síelést is.

Regina: Még többször csúsznék, mint szombaton.

Roland: Lecsúsznék úgy is, hogy becsukom a szemem.

Jázmin: Szerintem jobb lenne hétköznap, mint szombaton, mert nem kellene sorban állni, ha kevesebben lennének.

A csoport kisebbik részét a sítúrások alkották. Ez a program elsősorban azoknak szól, akik már némileg elsajátították a síelést. A felszerelés kölcsönzése után alig vártuk, hogy suhanhassunk a lécen. A gyerekek között akadtak kezdők is, de olyan jó volt látni a szülők boldogságát, akik a gyorsan elrepülő 4 órás aktív sporttevékenység végére büszkén mondták: „Úgy örülök! Megtanultak a lányok is síelni!” 

A nap végére mindenki kellemesen elfáradt. Mire a sítúrások felszálltak a buszra, a hófánkozók közül némelyek már el is aludtak. A programot felnőttek és gyerekek egyaránt nagyon élvezték, ezért köszönetünket fejezzük ki a KMNE-nek, hogy lehetővé tette számunkra az aktív kikapcsolódást, és csodás élményekkel gazdagodhattunk.

A hófánkozó Szabó család és Tar László sítúrázó


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »