Šimkovičová elutasítja az ok nélküli zaklatást. A tárca szerint nem sértett törvényt az LMBTI-kkel kapcsolatos nyilatkozatával

Šimkovičová elutasítja az ok nélküli zaklatást. A tárca szerint nem sértett törvényt az LMBTI-kkel kapcsolatos nyilatkozatával

Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter elutasítja az ok nélküli zaklatást. Így reagált arra a büntetőfeljelentésre, amelyet Peter Weisenbacher tett ellene az Emberi Jogok Intézetétől (IĽP) rasszizmus és antiszemitizmus gyanúja miatt a topky.sk portálnak július 3-án adott interjújában tett kijelentései kapcsán.

A miniszter asszony szerint az IĽP ügyvédje, Daniel Grejták ennél is tovább ment. Mint a kulturális minisztérium közölte, Šimkovičová szándékosan vagy gondatlanságból egyetlen kijelentésével sem sértett büntetőjogot.

A minisztérium manipulációról beszél

 „Erős emberi érzelmekkel és empátiával rendelkező személyről van szó, ezért polgári és büntetőjogi lépéseket fontolgat a személyi épségébe való jogosulatlan beavatkozás ellen“ – közölte a tárca.

„Weisenbacher úr és Grejták kijelentései teljesen félrevezetőek. Ezek a kulturális miniszter emberi és állampolgári jogainak megsértésével határosak. Egyrészt példátlan módon támadják Szlovákia polgárának alkotmányos jogát a szólásszabadsághoz, és manipulálják a közvéleményt a nemzet, a faj és a meggyőződés megsértésének bűncselekményének szubjektív és objektív vonatkozásainak minősíthetetlen jogi elemzésével“ – közölte a kulturális minisztérium.

A saját szabad véleményét nyilvánította ki

Hírdetés

Hozzátette ugyanakkor, hogy megengedhetetlen, hogy az alkotmányos tisztviselő „levadászott állat legyen, akit különböző külföldi befektetők által támogatott civil szervezetek csak azért próbálnak elkapni, mert szabad és jogos véleményét nyilvánítja ki, amivel nem sért és nem is aláz meg senkit”.

Az IĽP büntetőfeljelentést tett Šimkovičová ellen rasszizmus és antiszemitizmus gyanúja miatt. Erről az IĽP igazgatója, Weisenbacher tájékoztatott. Mint pontosította, július 4-én büntetőfeljelentést tettek a Szlovák Köztársaság Legfőbb Ügyészségén azzal a gyanúval, hogy Šimkovičová a Topky.sk portálnak adott interjújában a rasszizmus és az antiszemitizmus terjesztését és támogatását követte el.

Az LGBTI túltolása

Mint a szervezet emlékeztetett, a miniszter asszony azt mondta, Európa haldoklik, nem születnek új gyerekek, mert túltolják az LMBTI-ket. Šimkovičová hozzátette: furcsa, hogy csak a „fehér fajnál”.

„Érthetetlen, hogy a Szlovák Köztársaság kormányának tagja hogyan beszélhet a „fehér fajról” olyan szándékkal, mintha a zsidó vagy roma gyerekek nemkívánatosak lennének, mintha Szlovákia nem az állampolgárok köztársasága lenne, hanem egyfajta etnikai és faji hovatartozásra épülő törzsi közösség”– összegezte IĽP ügyvédje, Daniel Grejták.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »