Sikertelen befejezés a sakkolimpián

Sikertelen befejezés a sakkolimpián

A legjobb magyar férfi és női csapat is Spanyolországgal találkozott a budapesti sakkolimpia 11., utolsó fordulójában, előbbi döntetlent ért el, utóbbi viszont simán kikapott.

A nyílt szekcióban a házigazda kilencedikként rangsorolt négyese az újabb pontvesztéssel nem tudta elérni az előzetesen célként kitűzött hatba kerülést. A pontos végeredmény csak akkor lesz meg, ha minden parti befejeződött a BOK Csarnokban.

A veretlenül éllovas India 3,5-0,5-re könnyedén verte Szlovéniát, ezzel biztosította aranyérmét.

Értékelés

Hírdetés

Gledura Benjamin úgy értékelte az összteljesítményt, hogy több volt ebben eredmény szempontjából. Szerinte nem volt szerencséjük a párosításokkal, mert játszottak az első helyen kiemelt amerikaiakkal és a másodikként rangsorolt, toronymagasan győztes indiaiakkal, valamint az Európa-bajnok szerbekkel is.

A nőknél a mindössze 17 évesen éltáblás Gaál Zsóka a világos bábukat vezetve sokkal előnyösebb pozíciót vívott ki, csakhogy két rossz lépéssel elveszítette a partiját. Ezen társai sem tudtak javítani, ugyanis sötéttel Hoang Thanh Trang és világossal a gyaloghátrányba kerülő Terbe Julianna is kikapott. A magyarok becsület fél pontját Lázárné Varga Szidónia vívta ki, de a csapat így is

kicsúszott a legjobb tízből a vereség miatt.

A nőknél szintén India diadalmaskodott, miután felülmúlta Azerbajdzsánt, míg a nagy rivális Kazahsztán döntetlennel zárt az amerikai négyessel.

A férfiaknál a magyar A válogatott 16 ponttal zárt, a dobogós helyhez eggyel többre lett volna szükség.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »