Sikeres sebészeti beavatkozáson van túl Ferenc pápa

Sikeres sebészeti beavatkozáson van túl Ferenc pápa

Július 4-én este a római Gemelli Klinikán megoperálták Ferenc pápát. A tervezett vastagbélműtétre a Szentatya jól reagált, és jól van – tudatta július 5-én, hétfőn Matteo Bruni, a Szentszék sajtóigazgatója.

A Szentszék közleményében megerősítette, hogy sikeres volt a tervezett sebészeti beavatkozás, amelyet teljes altatásban végezett el a Szentatyán, Sergio Alfieri professzor Luigi Sofo, Antonio Tortorelli és Roberta Menghi orvosok közreműködésével. Az altatást Massimo Antonelli, Liliana Sollazzi, Roberto De Cicco és Maurizio Soave végezték. A műtőben jelen voltak továbbá Giovanni Battista Doglietto és Roberto Bernabei orvosok is.

A pápa Július 4-én, vasárnap még megtartotta a déli Úrangyala imádságot, bejelentette budapesti és szlovákiai útját, majd koradélután bevonult a kórházba az előre tervezett beavatkozásra.

Hírdetés

A római egyházmegye közössége közel áll püspökéhez, Ferenc pápához. Angelo De Donatis bíboros, a pápa római helynöke, a püspöki tanács, a plébánosok, valamennyi vikárius és plébániai munkatárs, a szerzetesek és szerzetesnők, diakónusok és szeminaristák, illetve az egész római közösség mielőbbi gyógyulást kíván a Szentatyának.

Sergio Mattarella párizsi látogatása során értesült a hírről, hogy megoperálják a pápát. Az olasz köztársasági elnök közleményben fejezte ki az olaszok nevében szeretetteljes közelségét Ferenc pápának, gyors és eredményes felépülést kívánva neki.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »