Sigér Dávid elárulta, miért hagyta ott a Fehérvárt

Sigér Dávid elárulta, miért hagyta ott a Fehérvárt

A 14-szeres válogatott középpályás a Sepsiszentgyörgy csapatához igazolt át.

Sigér Dávid 2018 nyarán a Balmazújváros csapatától igazolt a Fradihoz, ahol hamar közönségkedvenc lett. A csupaszív játékos hat bajnoki címet nyert a zöld-fehérekkel, ráadásul 2019-ben a magyar válogatottba is bekerült és pályára léphetett a 2021-es részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon is. A 33 éves játékosa tavasszal, öt és fél év után távozott a Fraditól, és bár hosszú távra tervezett Székesfehérváron, fél év után újra váltani kellett – foglalta össze az Origo.

A labdarúgó a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: „A bajnoki idény befejezése után kaptam ajánlatot a Sepsitől, igaz, már korábban, úgy másfél évvel ezelőtt is megkerestek a klubtól, ám akkor még úgy alakult, hogy szerződést hosszabbítottunk a Ferencvárossal. Annak akkor úgy kellett történnie, nemrég viszont megint felelevenítődött a korábbi szándék, és mondhatom, most is nagyon pozitív volt a Sepsi OSK részéről az érdeklődés.”

Sigér Dávid azt is elárulta, hogy

Hírdetés

Bernd Storck vezetőedző személyén túl a szakmai szempontok is megkönnyítették számára a döntést.

Azt is elárulta, hogy a családja érdekeit is mérlegelnie kellett, mivel márciusban született meg a második kisfia. Kétgyermekes apaként teljesen más szempontokat kell figyelembe vennie, emiatt volt, hogy bár vágyódott a Sepsiszentgyörgyhöz, mégis gondolkodnia kellett. Hozzátette, most lesz először olyan, hogy a családjával elköltöznek Magyarországról, de kettős érzései vannak, mert új klubja is jelentős részben magyar.

A Fehérvártól való távozása kapcsán azt mondta a lapnak, hogy szívesen maradt volna, de nem kapott ajánlatot a klubtól. A Ferencvárostól való távozása után először csak a tavaszi szezonra szólt a megállapodása, és ő maga is hosszabb távú maradásra készült, de a szezon végéhez érve úgy érezte, hiába volt stabil tagja a kezdőcsapatnak, nem kezelhette kész tényként a szerződéshosszabbítást.

Kifejezte, sajnálja, hogy csak pár hónapig tartott karrierje a Fehérvárnál, mikor még a Fraditól való távozását sem dolgozta fel. Úgy fogalmazott, hogy „nem vándormadár típus”, sok volt volt a változás öt hónap alatt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »