Schäfer: A számolgatást inkább rátok hagyjuk

Schäfer: A számolgatást inkább rátok hagyjuk

Schäfer: A számolgatást inkább rátok hagyjuk Elek Zoltán2024. 06. 20., cs – 13:18

A magyar játékosok közül Schäfer András állt a legtovább az újságírók rendelkezésére a német–magyar után. Az Union Berlin középpályása egy kérdésen kívül mindenre igyekezett legjobb tudása szerint válaszolni.

Hírdetés

Az ominózus újságírói felvetés az volt, hogy Schäfer bízik-e még abban, hogy körbebiciklizik a Balatont. Az Eb előtt ugyanis Marco Rossi megígérte, hogy továbbjutás esetén végigtekeri a 200 kilométeres távot, a közösségi médiában pedig több játékos jelezte, hogy csatlakozik majd a mesterhez. „Ne haragudj, de most nem feltétlen az foglalkoztat minket, hogy megyünk-e biciklizni” – utasította el illedelmesen a választ a 25 éves futballista, aki egy busz indulásánál ugyan megijedt, hogy a társai ott felejtik a stadionban, de miután Lang Ádám megjelent a bőröndjével, megnyugodott, hogy nem ő az utolsó aki elhagyja a stadiont.

„Ennél több helyzetet Németország ellen azért nehéz kialakítani. Ha nem élsz ezekkel, ha nem rúgod be őket, akkor biztosan nehéz dolgod lesz. Ahhoz, hogy egy ilyen csapat ellen pontot, vagy pontokat szerezz, az kell, hogy nagyon jól teljesíts és próbáld meg megölni az ő játékukat. Illetve ami még kell hozzá, az a szerencse. Úgy érzem, hogy a bírói ítéletekkel, ha minden egyebet összevetünk, akkor ez most nem volt meg. A múltban sokszor ellenkezőleg alakult, de felesleges most kifogásokat keresni. Összességében a német csapat megérdemelte a győzelmet, ugyanakkor sajnálom, hogy egy ilyen ítélet vezetett az első góljukhoz. Nehéz bármit is mondani, reméljük, hogy amíg hazaérünk szerencsésen alakul a másik meccs, majd a skótok ellen játszunk egy olyan mérkőzést, ami még nyitott lesz. Az Eb egyik specialitása, hogy két vereség után is tovább lehet menni a csoportból – értékelt szomorkásan, de reálisan a DAC korábbi játékosa, aki szerint védekezésben nem teljesítettek rosszul és a középpályán néhány kivételtől eltekintve jól zárták le a területet Kroosék előtt. – Nem szeretnénk pont vagy pontok nélkül hazamenni. Szerintem a legnagyobb hibát azzal követnénk el, ha elkezdenénk számolgatni. Azt inkább rátok hagyjuk. Nekünk most meg kell vernünk a skótokat, semmi mással nem kell foglalkoznunk. Teljesen mindegy, hogyan alakul a többi eredmény. Az utolsó csoportmeccsen bizonyítanunk kell. Ennek a szakmának elég nehéz része, hogy két ilyen meccs után mentálisan egyben legyen a csapat. De ez a feladatunk, próbáljuk a lehető legjobban végrehajtani amit kell. A múltban egy vesztes meccs után, még ha a németek ellen is, nem feltétlen kapott volna ilyen biztatást a csapat, mint amit mi kaptunk a végén. Ezért nagyon hálásak vagyunk. Bár nem a svájci meccsen, de az elmúlt években ezért meg is dolgoztunk. Számítunk a szurkolókra, de ez a mi felelősségünk lesz és tudjuk, hogy nem 25 emberért játszunk, hanem azért a 10-15 ezerért, akik itt lesznek a stadionban, és azért a 15 millióért, akik reméljük buzdítanak minket a képernyők előtt. Még egyszer szeretném megköszönni a szurkolást, nagyon jó ezt átélni egy vesztes mérkőzés után és remélem, hogy legközelebb egy győztes után ennél még nagyobbat énekelhetünk” – zárta Schäfer András, akit természetesen megvárt a csapatbusz a stuttgarti stadion előtt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »