Schadl György ügyvédjét indítja a Fidesz Zugló egyik választókerületében

Schadl György ügyvédjét indítja a Fidesz Zugló egyik választókerületében

Garabits Márton, a korrupcióval vádolt Schadl György végrehajtó irodáját és egy másik cégét is képviselő ügyvéd indul képviselőjelöltként Zugló 10. számú választókerületében a Fidesz színeiben – számol be a 24.hu.

Beszédes, hogy még februárban is ügyvédi megbízást kapott a végrehajtók volt elnökétől, akit a börtönben is meglátogathatott, miután letartóztatták. Ezenkívül azt írják, a jogász-politikus feleségének és Schadl 65 éves édesanyjának közös cége a semmiből jelent meg a kormány által 2021-ben újraosztott felszámolói piacon.

Emellett Garabits neve többször is szerepel a Schadl és Völner Pál ellen indított, s nevükkel fémjelzett ügy nyomozati irataiban is.

Korábban pedig többek közt Schadl György mellett a szintén vádlott nejét is képviselte egy ingatlanvásárlás során.

Rengeteg szálon kötődik még Garabits a Schadl famíliához. A feleségének például tulajdonrésze van abban a Paladino Felszámoló Kft.-ben, melynek 50 százalékos tulajdonosa Schadl édesanyja.

Kifejtette a lap azt is, hogy a Paladino április elején váltott székhelyet, és épp egy olyan ingatlant választottak, mely Garabits anyja és apja tulajdonában van.

Hírdetés

Garabits Károly kalandos politikai életútja során az MSZP, a Fidesz, majd a baloldali összefogás politikusa is volt a VII. kerületben,

ahová a céget is költöztették. Sajátos politikai karrierje akkor ért véget, amikor 2014-ben a Magyar Nemzet publikált róla egy felvételt, amelyben arról beszél, ki és hogyan tud lopni.

De a Garabits családban nem csupán ők aktivizálódtak a politika színterén: Márton testvére, Tamás ugyanis a XV. kerületben szintén a Fidesz színeiben indul a június 9-ei önkormányzati választáson.

(Címlapkép: Garabits Márton – Facebook)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »