SaS: Az OĽaNO a maffia elleni harcot a pozíciókért folytatott harcra cserélte

SaS: Az OĽaNO a maffia elleni harcot a pozíciókért folytatott harcra cserélte

Az SaS állítja, hogy az OĽANO a maffia elleni harcot a pozíciókért folytatott harcra cserélte fel. A párt szerint komoly kockázatai vannak a képviselőkkel folytatott egyezkedéseknek és szavazatvásárlásoknak annak érdekében, hogy Eduard Heger (OĽANO) kormánya hatalmon maradjon.

„Csak a fasiszták szavazatainak köszönhető, hogy elhalasztották a kormány bizalmi szavazását, aminek kedden végre meg kellett volna buknia. A magyarázat az volt, hogy a koalícióval együtt az előrehozott választásokról akarnak tárgyalni. Igor Matovič és Boris Kollár élő adásban ássa alá a demokráciát Szlovákiában”

– mondta Richard Sulík, az SaS elnöke. Hozzátette: a koalíció olyan személyekkel egyezkedik az előrehozott választásokról, akik az ĽSNS jelöltlistáján jutottak be a parlamentbe.

 „Továbbá fennáll a veszélye annak, hogy Kuffáék a kormány támogatásáért cserébe az ellenük zajló eljárások megszüntetését fogják kérni. A polgárok bizalmatlansága ezzel a kormánnyal szemben hatalmas, és az a hazardírozás, amelyet Eduard Heger csendben eltűr, a jogállamiság létét fenyegeti. Ennek a kormánynak buknia kell, csak utána van valódi esélyünk a megnyugvásra“

Hírdetés

– tette hozzá Sulík.

Az SaS szerint túlmegy minden határon, amit az OĽANO vezetője, Igor Matovič pénzügyminiszter hajlandó megtenni azért, hogy megtartsa posztját.

„Átlépte a Rubicont azzal, hogy egyezséget ajánlott Robert Ficonak, hogy az előrehozott választásokról szóló megállapodásért cserébe a Smer nem fogja megbuktatni a kormányt. A néma képviselők, akik korábban vörös vonalat húztak, csak segítették őt ebben“

– tette hozzá Branislav Gröhling, a párt alelnöke.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »