Salgótarjánban és környékén is megjelentek a vietnámi és más harmadik világbeli vendégmunkások

Salgótarjánban és környékén is megjelentek a vietnámi és más harmadik világbeli vendégmunkások

A salgótarjániaknak is csalatkozniuk kellett a Fidesz-kormány azon ígéretében, miszerint senki sem veheti el a magyarok munkáját, aki külföldről Magyarországra jön, mivel a városban is egyre több a vendégmunkás – hívta fel a figyelmet Z. Kárpát Dániel sajtótájékoztatójában, amelyet Pataki Csabával, Salgótarján alpolgármesterével tartott kedden.

Itt is megjelentek a környéken a vietnami dolgozók, megjelentek a harmadik világ dolgozói, mint ahogy az egész országban

– szögezte le a jobbikos képviselő. Kiemelte: a vendégmunkások jellemzően rontották a magyar munkavállalók munkakörülményeit is, csökkentették a lehetőségeit, illetve le fogják törni a magyarok amúgy is alacsony béreit, hosszú távon pedig megváltoztatják Magyarország megszokott kulturális berendezkedését.

A Jobbik-Konzervatívok nyíltan a zászlajára tűzi, hogy a magyar munkavállalókat és a magyarok lakhatását akarja támogatni. Az ellenzéki párt elkötelezett a magyar kvóta mellett, melynek értelmében az adófizetők pénzéből származó állai támogatást csak olyan cég kaphatna, amely vállaja, hogy legalább 90 százalékban magyarokat foglalkoztat.

„Azért szeretnénk védett státuszt biztosítani a magyar munkavállalóknak, hogy amíg akár csak egyetlen olyan vendégmunkás van a cégnél, aki hasonló munkakörben, vagy végzettséggel dolgozik, mint a magyar, addig a magyart ne lehessen kirúgni” – mondta el ezzel kapcsolatban Z. Kárpát Dániel.

Rámutatott: a Salgótarján környékén működő cégek esetében is fontos lenne, hogy ha már kaptak állami támogatást, de nem tartják be a magyar kvótát és lecserélik a magyar munkavállalókat idegenekre, akkor büntetőkamatokkal együtt fizessék vissza a kapott állami támogatást.

A külföldieket alkalmazó cégektől beszedett pénzeket is fordítsuk, magyarok lakhatására, a magyar munkavállalók bértámogatására.

Hírdetés

Arról, hogy Salgótarjánban mindez miféle problémát jelent, és milyen megoldási lehetőségek vannak. Pataki Csaba beszélt.

A jobbikos alpolgármester beszámolójából kiderült, hogy korábban sok panasz érkezett a lakosság részéről arról, hogy a városban dolgozó és élő vendégmunkások viselkedése zavaró volt számukra.

Jelen pillanatban tudásunk szerint ezek a szakadékok mára kicsit eltűntek, tehát éles konfrontáció nem nagyon van.

A vendégmunkások alkalmazását Salgótarjánban úgy szorítanák vissza, hogy az a cég, amely nem alkalmaz vendégmunkásokat, hanem helyi munkaerővel tölti fel a megüresedett álláshelyeket, az visszakaphatná a helyi iparűzési adó egy részét. Ezzel próbálják a helyben működő cégeket arra ösztönözni Salgótarján és az agglomerációban élő embereknek a munkaerejét hasznosítsák.

A magyar munkavállalók Salgótarjánban és környékén is számíthatnak a Jobbik-Konzervatívokra.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »