Saját harci robotok gyártását tervezi Ukrajna

Saját harci robotok gyártását tervezi Ukrajna

Földfelszíni harci robotok gyártásáról állapodott meg három belföldi vállalat, a katonai eszközöket a tervek szerint az Ukroboronprom állami hadiipari holding érdekkörébe tartozó Meridian cég üzemében fogják készíteni – adta hírül az rbc.ua hírportál csütörtökön az Ukroboronprom sajtószolgálatára hivatkozva., melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a harci robotok gyártására vonatkozó szerződést a Koroljov nevét viselő Meridian vállalat, a Sikorsky Challenge holding és a Mobil harci robotok projekt tervezői kötötték.

Hírdetés

A Sikorsky Challenge holding a program marketing részéért, a Meridian pedig a gyártásért felel majd.

A majdani harci robotok logisztikai, hírszerzési és harci feladatokat lát majd el, beleértve a tüzérség támogatását és az aknátlanítást.

Mint Olga Rudenko, a Meridian igazgatója elmondta, az üzem felkészült a harci robotok gyártásával kapcsolatos kihívásokra, hiszen már ma a prioritásai közé olyan mobil harci robotok gyártásának a szervezése tartozik, amelyek a jövő fegyverei lehetnek, és jelentős mértékben növelhetik Ukrajna védelmi képességét, valamint lökést adhatnak a gazdaság innovációs szférájának.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »