Rózsahegyen nyert a DAC

Rózsahegyen nyert a DAC

A Slovan elleni rangadón mutatott remek játék után a Fortuna Liga 8. fordulójában Rózsahegyen próbált pontokat szerezni a dunaszerdahelyi együttes.

A sárga-kékekre kemény csaták várnak mostanság, a Rózsahegy elleni összecsapás csak az első fejezete volt a kilenc nap alatt lejátszott három meccses erőltetett menetnek. Szerdán ugyanis folytatódik a Slovnaft Cup, jövő vasárnap pedig egy újabb nagy derbi vár rájuk, ezúttal a kerületi rivális Nagyszombat ellen.

A csallóköziekre már szombaton sem várt könnyű mérkőzés, a Rózsahegy ugyanis a bajnokság döntetlenkirálya, hiszen hat meccsükből öt is pontosztozkodással végződött. Odahaza is feltűnő mérleggel rendelkeznek: mindhárom találkozójuk 0:0-s döntetlennel zárult. 

Ezúttal viszont már az első félidőben gól született, méghozzá a hazai kapuba, mert az aktívan kezdő dunaszerdahelyiek sorra rúgták a szögleteket, s az ötödiket Hahn adta be a sarokról, a magas labdát Lamkel Zé kicsit szerencsétlenül még a földre fejelte, de ennél jobban nem is érkezhetett volna a labda Andzouana lábára, aki kapásból a bal kapufa mellé rúgta.

Hírdetés

Vezettek a sárga-kékek, de a rózsahegyiek az első játékrészben több helyzetet is kialakítottak, amelynél Jedlička bravúrjaira is szükség volt.

A csapatok egygólos vendégvezetéssel mentek a szünetre, majd a második játékrészben előbb Schäfer, majd Takáč hagyott ki a helyzeteket. A 64. percben viszont Lamkel Zé a felezővonalon szerzett labdát, zavartalanul végigvétte az üres bal szélen, kapu felé húzott, bemutatott egy cselt és a kapuba lőtt. Az új szerzemény fontos találatot szerzett, mivel a DAC három perccel később a hazaiak Maslo révén szépítettek, s igyekeztek egyenlíteni is.

A csallóköziek viszont jól tartották magukat, s egy harcos mérkőzésen fontos három pontot szereztek az 1:2-es végeredmény után.

Készülhetnek a következő hét csatáira, azok sem ígérkeznek könnyebbnek, de már legalább látni a küzdeni akarást a csapaton, amely pontokat is ér.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »