Rogán azt hazudta, főnöke minden kérdésben megvédte Magyarországot – Jobbik: Orbán ne ereszkedjen térdre a brüsszeli bürokraták előtt!

Rogán azt hazudta, főnöke minden kérdésben megvédte Magyarországot – Jobbik: Orbán ne ereszkedjen térdre a brüsszeli bürokraták előtt!

Orbán Viktor miniszterelnök minden kérdésben megvédte Magyarország és a kormány álláspontját szombaton Brüsszelben az Európai Néppárt elnökségi ülésén, valamint az Európai Tanács találkozóján – nyilatkozta a valóság szöges ellentétét Rogán Antal a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a műsorban hangsúlyozta, Magyarország fenntartja azt a jogát, hogy bizonyos kérdésekben akár különvéleménye vagy más álláspontja is legyen. "Ha kell, akkor a jogi eljárásokat is vállaljuk" – tette hozzá.

Megjegyezte, a kormánynak a legfontosabb a bevándorlás kérdése, amelyből nem kíván engedni, mert az a véleménye, egyetlen tagállam sem kötelezhető arra, hogy befogadjon bevándorlókat; a kötelező kvótáról szó sem lehet. Arról valószínűleg megfeledkezett, hogy egy nappal korábban saját maga tolmácsolta Orbán Viktor brüsszeli kapitulációja során elhangzott szavait, miszerint  Magyarország "hajlandónak mutatkozik beengedni" a 14-18 év közötti migránsokat, lényegében megnyitva ezzel az utat a sáskahad előtt.

Soros mint figyelemelterelő

A miniszter elmondta azt is, az Európai Néppárt ma a legerősebb politikai szerveződés az Európai Parlamentben, és a Fidesz továbbra is a néppárt tagja marad, hiába "lobbizik" Soros György ez ellen. Megjegyezte, az, hogy Soros Györgyöt Brüsszelben államfőknek kijáró külsőségek közepette fogadják, nem szokásos, ez arra utal, a milliárdosnak komoly befolyása van az unió központjában.

"Bizonyára vannak olyan európai bürokraták, és vannak olyan politikusok is, akik nyíltan képviselik Soros György nézeteit és Soros György érdekeit" – próbálta terelni a figyelmet az aktuálisan elbukott "szabadságharcról" a miniszter.

Meglátása szerint Soros György fő célja az, hogy elérje, a migránsok balkáni útvonala mentén lévő Magyarországot "félretegyék" és lebontsák a kerítést. A kormány ugyanakkor elsődleges fontosságúnak tartja, hogy megvédje a magyar és az európai határt – hangsúlyozta.

Szólt arról is, Brüsszel azt szeretné elérni, hogy Magyarország megszüntesse a déli határon kialakított tranzitzónákat, ami viszont a határ egyfajta megnyitását jelentené. "Mi ebben a végsőkig készen állunk a vitára, mert általában minden jogi kérdésben nyitott álláspontot tanúsítunk a bizottság felé, legyen szó bármiről, de a bevándorlás kérdésében azt gondoljuk, hogy nekünk van igazunk" – próbálta kisebbíteni a bukás fájdalmait Rogán Antal.

Hírdetés

Jobbik: Orbán Viktor kapitulált és elárulta a magyar embereket

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere szombati sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány hajlandó engedni az unió és az Európai Néppárt bevándorláspárti zsarolásának, és a jövőben – DNS-vizsgálat mellett – beengedi hazánk területére a 14-18 éves migránsokat – emlékeztet közleményében a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Az ellenzéki párt szerint nem meglepő, ugyanakkor sajnálatos, hogy a közárdió Vasárnapi Újság című műsorában vendégeskedő Rogántól nem merték megkérdezni, hogy mi indokolja a 180 fokos fordulatot a kormány migránspolitikájában.

A Jobbik nem azért szavazta meg március elején a jogi határzár szigorítását, hogy utána Orbán Viktor térdre ereszkedjen a brüsszeli bürokraták előtt! – írják. "Árulásnak tartjuk az Orbán-kormány kapitulációját, mert ezzel a 3,3 millió nemmel szavazó mellett, azoknak a millióknak az akaratát is szembe köpték, akik a Fidesz bolsevik stílusú, pökhendi kormányzása miatt nem vettek teszt a népszavazáson, de a betelepítését elutasítják" – fogalmaznak.

Újra beterjesztik az Alaptörvény-módosítást

A Jobbik felszólítja Orbán Viktort, hogy kedden reggel napirend előtt az Országgyűlésben adjon magyarázatot a hazaárulásáról. A Jobbik újra beterjeszti az Alaptörvény módosítását, amely se szegény migránsnak, se gazdag migránsnak nem ad lehetőséget a betelepítésére – zárul a közlemény.

(Kuruc.info – MTI nyomán)

Ennyi volt a szabadságharc: már Orbánék is beengednék az országba illegálisékat, legalábbis kezdetnek a "sáska"fiúkat – Soros- és Brüsszel-ügyben is megfegyelmezték őket

Z. Kárpát: Orbán adjon magyarázatot a hazaárulásra!

CEU-s győzelmi jelentés: hálásak vagyunk a Néppártnak!

Soha nem engedünk a nyomásgyakorlásnak! – mondta Orbán egyik csatlósa, miközben főnöke már a brüsszeli a fegyverletételre készült

Vona: Orbán ki sem mert állni a sajtó elé, Rogánt küldte maga helyett bevallani a fegyverletételt

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »