Robbanás és tűz okozta egy ember halálát Lágymányoson

Robbanás és tűz okozta egy ember halálát Lágymányoson

Egy társasházban két lakás is kiégett, ötven embernek kellett elhagynia az épületet.

Robbanás történt péntek hajnalban a XI. kerületi Kruspér utca egyik társasházában, két lakás teljes terjedelmében égett, a tűzben egy idős nő holttestére bukkantak a tűzoltók, két másik ember is megsérült, az épületet ötven embernek kellett elhagynia – közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Mukics Dániel azt írta, hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre.

A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is.

Hírdetés

A tűzoltók

az egyik lakásban egy mozgásában korlátozott nő holttestét találták meg.

A tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították – tudatta a szóvivő.

Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról.

A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult – olvasható a közleményben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »