Reznyikov: Oroszország nem akarja befejezni a hétéves háborút Ukrajnában

Reznyikov: Oroszország nem akarja befejezni a hétéves háborút Ukrajnában

Az ukrán fél készen áll arra, hogy lépéseket tegyen a béke megteremtése érdekében Donbászon, de Oroszország visszautasítja a viszonosságot, és nem akarja befejezni a hétéves háborút Ukrajnában.

Jelentette ki Olekszij Reznyikov, az ideiglenesen megszállt területek visszaintegrálásáért felelős miniszterelnök-helyettes az amerikai Atlantic Council számára írt cikkében, közölte hétfőn a Levij Bereg hírportál – írja a Karpat.in.ua.

Írásában a helyettes miniszterelnök a többi között emlékeztetett arra,

hogy közeledik a hetedik évfordulója az Oroszország és Ukrajna közötti hadműveletek kezdetének,

és sok ember teszi fel a kérdést: hogyan tovább?

Hírdetés

Ennek kapcsán hangsúlyozta, Ukrajna gyakorlatilag teljesítette a 2019 decemberi párizsi megállapodásokban vállalt minden kötelezettségét.

Egyúttal jelezte, hogy azóta két fogolycsere történt a szembenálló felek között. Ukrajna ugyancsak kijelölt 19 frontszakaszt „humanitárius aknamentesítés” céljából és négy új szakaszt a csapatok szétválasztására – tette hozzá.

Reznyikov kiemelte: Ukrajna többször is kinyilvánította készségét a békefolyamat megújítására.

Azonban – mutatott rá – a hatályos minszki megállapodások megvalósítása a jelenlegi állapotban nem lehetséges, mert minden további haladás előfeltétele ezeknek a megállapodásoknak a megújítása.

A fő kérdés most az, meggyőzhető-e Oroszország arról, hogy fogadja el a minszki megállapodások korszerű változatát vagy a tárgyalások teljesen új formáját – húzta alá a reintegrációs miniszterelnök-helyettes.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »