Rendõröknek adták ki magukat és „házkutatásokat” szerveztek: 90 ezer eurót loptak

A brassói rendőrök 11 házkutatást tartottak Ilfovban és Călărasiban, súlyos rablással gyanúsított személyeknél. A bűnszervezet tagjai rendőrnek adták ki magukat, és úgynevezett házkutatások során loptak az emberek otthonából – áll a rendőrségi közleményben.

Hírdetés

A nyomozás során kiderült, hogy 2021 júniusa és decembere között a bűnözői csoport több minősített rablást követett el Brassó, Ialomita és Bákó megyében. „A csoport tagjai az államhatalom gyakorlásával járó hivatalos minőségük ürügyén betörtek a sértettek otthonába, miközben azok otthon tartózkodtak, erőszakot alkalmaztak és erőszakkal fenyegetőztek, majd ezt követően különböző pénzösszegeket loptak el” – közölte a román rendőrség. Vagyis a rablók rendőröknek adták ki magukat, és azzal az ürüggyel, hogy házkutatást tartanak, behatoltak az áldozatok házába, ahol aztán megfenyegették őket, és ‘elkobozták’, azaz ellopták értéktárgyaikat.

Összesen 90 000 eurót és 10 000 euró értékű ékszereket loptak el. A rendőrök 17 elfogatóparancsot adtak ki, és a gyanúsítottakat pedig letartóztatták. A tevékenységeket a Brassó Megyei Rendőrfelügyelőség bűnügyi nyomozásra szakosodott rendőrei végezték, együttműködve ez érintett megyék Ilfov, Călărași, Bacău, Ialomița és Bukarest bűnügyi nyomozóival.

A nyitókép illusztráció a Román Rendőrség Facebook-oldaláról.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »