Rendkívüli parlamenti ülésen döntenek ma a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

Rendkívüli parlamenti ülésen döntenek ma a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

A rendkívüli ülésen azok a politikusok is részt vehetnek, akiknek koronavírustesztje pozitív lett.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök hétfőre hívta össze azt a rendkívüli parlamenti ülést, amelyen az állambiztonságról szóló törvény módosításáról szavaznak majd. Ennek célja, hogy a veszélyhelyzet 40 nappal meghosszabbítható legyen.

Hírdetés

Jelen állás szerint a rendelkezés a tervezett január 10-i időpont helyett csupán december 29-ig maradhatna érvényben. A legutóbbi, december 17-i parlamenti ülésen ugyanis nem született döntés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, miután több kormánypárti politikus is karanténba kényszerült. A módosítás elfogadásához 90 parlamenti képviselő szavazata szükséges.

A Közegészségügyi Hivatal vasárnapi közleménye szerint a parlament rendkívüli ülésén már azok a képviselők is részt vehetnek, akiknek koronavírustesztje pozitívnak bizonyult, azonban nem észlelik magukon a fertőzés klinikai tüneteit, valamint amennyiben a hiányzásuk veszélybe sodorná az állam működését. A pozitív személyek részvétele olyan feltételekhez kötött, mint a FFP2 vagy sebészeti maszk és védőkesztyű viselete, kézfertőtlenítés, illetve a munkahelyen történő korlátozott mozgás.

(Denník N)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »