Rendkívüli Csemadok-díjátadó a magyar kultúra napján – kövesse a ma7.sk portálon

Rendkívüli Csemadok-díjátadó a magyar kultúra napján – kövesse a ma7.sk portálon

A járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy január 22-én, a magyar kultúra napján hagyományos módon Galántán sor kerülhessen a Csemadok-díjak ünnepélyes átadására. Ezért a Ma7 médiacsalád, mely a Csemadok stratégiai partnere, dunaszerdahelyi stúdiójából online közvetíti a díjátadót, illetve az ünnepi műsort. A kitüntetettek egy későbbi időpontban, a tervek szerint a nemzeti összetartozás napján, június 4-én Éberhardon vehetik át az elismerést.

A január 22-én este 18.00 órakor kezdődő több mint egy órás műsorfolyam során a nézők megismerkedhetnek a díjazottakkal, több vendég pedig videóüzenetben szól a nézőkhöz.

Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke az ünneppel kapcsolatos gondolatait mondja el. Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára ezúttal virtuálisan csatlakozik az ünneplőkhöz.

Hírdetés

A kitüntettek bemutatása között a felvidéki kulturális élet ismert szereplőinek műsorát nézhetjük meg, felvételről.

Ha velünk tartanak, meghallgathatják többek között a Kor-zárt, mely Tompa Mihály A gólyához című versét adja elő és a Peredi Női Kart, mely Leonard Cohen Hallelujah című világhírű slágerét énekli, de a Három Királyok is dalra fakadnak.

A műsorból nem maradhat ki a néptánc sem, a Szőttestől láthatunk egy táncrészletet. Elhangzik Márai Halotti beszéde, Szíjjártó Jenő Esti hangulat Zsérén című műve is. A magyar kultúra napjának ünnepléséből természetesen nem maradhat ki a Himnusz sem. Az ünnepi műsor háziasszonya Holop Zsóka.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját és a Csemadok fáklyavivőit. Pénteken 18.00 órakor kapcsoljanak a ma7.sk-ra! A műsorfolyam egyidejűleg követhető lesz portálunk Youtube és Facebook csatornáján, csakúgy, mint a Csemadok oldalán, valamint a Régió tv-ben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »