Rágyújtotta a házat alvó családjára egy 40 éves nő

Rágyújtotta a házat alvó családjára egy 40 éves nő

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 40 éves nő ellen többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető 2019. április elején, az éjjeli órákban, az anyjával közös tulajdonú miskolci családi házát – amikor az ingatlanban tartózkodó testvérei, anyja, valamint az anyja vendégségben lévő 13 éves unokája már aludtak – felgyújtotta, úgy, hogy a teraszon lévő kanapét acetonnal lelocsolta és lángra lobbantotta.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott az anyjával közös tulajdonú miskolci családi házban élt együtt az anyjával és három testvérével. A családtagok a város területén rendszeresen hulladékot gyűjtöttek, amelyből egy jelentős mennyiség az udvaron felhalmozódott. A családtagok mindannyian italoztak, emiatt gyakoriak voltak a veszekedések is.

A ház udvarán 2020. április elején három esetben keletkezett tűz, a tűzoltók mindannyiszor megállapították, hogy szándékos gyújtogatás történt. Ezek közül a nő az egyik esetben elismerte, hogy ő gyújtotta fel a hulladékot. A vádlott egyébként meg akart szabadulni a családtagjaitól, szerette volna, hogy ha elköltöznek, ezért ittasan mindig azzal fenyegette őket, hogy rájuk gyújtja a házat.

Április hónap első felében, egy szokásosnak mondható veszekedés után papírlapra körömlakkal ráírta, hogy „meghaltok, egészen megérdemlitek!”, és azt bedobta a postaládájukba.

Másnap az egész család reggeltől italozott, mindannyian lerészegedtek. A vádlott ismét vitába került velük, és éjfél körül újból azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat, azonban közölték vele, hogy rendőrt fognak hívni, mire elhagyta az ingatlant. Amikor a családtagok, valamint a vendégségben lévő 13 éves unoka lefeküdtek aludni, a nő visszament, a teraszon lévő kanapét acetonnal lelocsolta és felgyújtotta. Az egyik férfi testvére éppen kiment cigarettázni, amikor észrevette a tüzet, ő riasztotta a többieket, így kimenekültek az épületből, a tüzet viszont nem tudták megfékezni, azt a tűzoltók oltották el.

Amennyiben a tüzet idejében nem észlelik, reális lehetősége lett volna személyi sérülés vagy halál bekövetkezésének, mivel a lakásban alvó személyek füstmérgezést szenvedhettek volna.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »