Rafila: több mint 10 millióan eshettek már át a fertõzésen, azaz négyszer annyian, mint ahányan a statisztikában szerepelnek

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter vasárnap az Antena 3-nak nyilatkozva elmondta, hogy becslései szerint Romániában több mint 10 millió ember kapta már el a koronavírusfertőzést – írja a Libertatea.

„Legalább 10 millióan megfertőződtek coviddal, mert egyrészt egy erősen fertőző törzsről beszélünk, másrészt egy olyanról, amely esetében a megbetegedettek közül sokaknak nagyon enyhe a tünetegyüttese” – mondta Rafila. A miniszter szerint azért jutott erre a következtetésre, mert a hivatalos adatok szerint Romániában több mint 2 millió ember esett át a fertőzésen, és „a legalacsonyabb szorzó öt”.

Hírdetés

„Tehát legalább 10 millió ember fertőződött meg. Persze, vannak olyan beoltott emberek, akik átesnek a betegségen, mint most, az omikron-hullámban, de biztos, hogy az immunmemória a romániai polgárok többségében megvan” – magyarázta.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport által közzétett legfrissebb adatok szerint a világjárvány kezdete óta Romániában 2 401 821 koronavírus-fertőzéses esetet regisztráltak, és 1 985 922 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Összesen 60 642 COVID-19-cel diagnosztizált ember halt meg országszerte. (libertatea.ro, hírszerk.)

Fotó: Alexandru Rafila/Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »