Radiátorcserét tervezel? (X)

Radiátorcserét tervezel? (X)

Ha a falak beszélni tudnának, egészen biztosan rengeteget tudnának sztorizni azokról az alkalmakról, amikor a radiátorok napi szinten borsot törnek a ház lakóinak az orra alá, és nehezítik meg a hideg, téli napokat.

Télvíz idején számos háztartásban hangzik el a fogadalom, hogy a következő fűtési szezonra biztosan ki fogják cserélni a radiátorokat, mert ez az állapot így nem tartható tovább.

Ismerős? Voltál már hasonló cipőben? Vagy esetleg épp most vagy túl egy pár keresetlen szón, amit a radiátorod felé intéztél? És amúgy hatásos volt? Melegebb nem lett tőle, igaz?

Ha nem harmonikus a kapcsolatotok, akkor mindenképpen érdemes megfogadni a SzaniterOnline.hu szakembereinek a tanácsát.

Miért érdemes cserélni?

A radiátor cseréjének akár esztétikai, akár működésbéli okai is lehetnek, sőt akad olyan eset, amikor puszta elővigyázatosságból is érdemes a cserét eszközölni.

Számtalan olyan eset van, amikor az ember az előző tulajdonostól “örökli” a radiátorokat, és bizony akad köztük olyan, ami már annyira régi, hogy meghibásodás esetén lehetetlen küldetés lenne hozzá alkatrészt szerezni, és ha mindez fűtési szezonban üt be, akkor még a szerelőre is hosszú napokat kell várni – a hidegben. Ezért érdemes előre gondolkodni.

Aztán persze vannak azok az esetek, amikor a radiátor hatékonysága nem megfelelő, és hiába fizetsz vagyonokat a fűtésszámlára, mégsincs meg a kellemes hőmérséklet az otthonodban.

Hírdetés

Végül, de nem utolsósorban dönthetsz új radiátorok vásárlása mellett azért is, mert a régiek roppantul elcsúfítják az otthonod, nem mindig volt a design a gyártók erőssége.

Mire figyelj oda, amikor radiátort vásárolsz?

Az esztétikum mellett természetesen még sok egyéb paramétert is érdemes figyelembe venni, hogy ne válasszunk rosszul.

Az egyik legfontosabb a radiátor mérete, amelyhez feltétlenül szükséges szakember segítségét is kérni, hiszen az sem jó, ha túl nagy vagy épp túl kicsit radiátort szereltetünk az otthonunkba. Fontos, hogy a megfelelő típusú radiátort válasszuk, sőt a fürdőszobai radiátorok egy külön kategóriát is képeznek.

Végül, de nem utolsósorban az anyag sem mindegy, szakemberek szerint ugyanis később kezdenek korrodálódni a radiátorok, ha minden helyiségben ugyanolyan anyagú modellt szereltetünk fel.

Ha szeretnéd látni, hogy milyenek a modern, energiatakarékos és dekoratív radiátorok, nézz körül a SzaniterOnline.hu radiátor kínálatában!

Az otthon melege hívogat!

Mi sem jelent nagyobb csábítást, mint a hideg téli napokon kellemesen befűtött otthonunk. Reggel nehezen vesszük rá magunkat, hogy elhagyjuk a meleg kuckónkat, cserébe este annál jobban várjuk, hogy megpihenhessünk ott.

Természetesen erre akkor van csak lehetőség, ha odafigyelünk a fűtésre, és időben gondoskodunk javításról, cseréről vagy akár csak karbantartásról.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »