Putyin kijelentései az ukrán elnök legitimációjáról unalmasak – mondta Zelenszkij

Putyin kijelentései az ukrán elnök legitimációjáról unalmasak – mondta Zelenszkij

Nyitókép: SITA

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint unalmasnak és érdektelennekVlagyimir Putyin orosz elnök szavai, aki megkérdőjelezi az ő legitimitását Ukrajna élén. Az ukrán elnök épp ellenkezőleg, az orosz elnököt nevezte illegitimnek, fogalmazott egy ma megjelent interjúban, melyet többek között a kazah Vlast szerver is közölt.

A Kreml vezetője pénteken kijelentette, hogy újra kell indítani a béketárgyalásokat Ukrajnával, de szerinte tárgyalásokat csak az ország legitim vezetésével lehet folytatni. Moszkva szerint Zelenszkijnek már nincs legitimitása.

Hírdetés

– mondta Putyin minszki látogatásán. Utalt arra, hogy normál körülmények között ebben a hónapban lejár az ukrán elnök mandátuma, de az orosz invázió kezdetén kihirdetett hadiállapot miatt a megtámadott országban nem lesznek új államfőválasztások. .

„Az ukránok ismerik az alkotmányukat, ismerik a törvényeket. Megértjük, hogy az Orosz Föderáció illegitim elnökének ezek a kijelentései Ukrajna elnökének legitimitásával kapcsolatban, őszintén szólva, unalmasak és érdektelenek”

– válaszolta Zelenszkij közép-ázsiai újságírók kérdésére.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »