Putyin és Erdogan: a közel-keleti válság rendezése csak a kétállami formula alapján lehetséges

Az azonnali tűzszünetért emelt szót a palesztin-izraeli konfliktusövezetben kiéleződött helyzetben Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök – közölte a két vezető keddi telefonbeszélgetéséről kiadott közleményében a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai tájékoztatás szerint a felek mélységes aggodalmukat fejezték ki az erőszak folyamatos elmérgesedése, a polgári áldozatok számának katasztrofális növekedése miatt. Hangsúlyozták, hogy mindkét félnek azonnal be kell szüntetnie a tüzet, és újra kell indítani a tárgyalási folyamatot. Putyin és Erdogan kifejezte készségét ennek aktív előmozdítására.

Hírdetés

A felek a megbeszélés során kiemelték, hogy "a közel-keleti válság hosszú távú békés rendezése csak az ENSZ Biztonsági Tanácsa által jóváhagyott kétállami formula alapján lehetséges, amely egy független palesztin állam létrehozását írja elő az 1967-es határokon belül, Kelet-Jeruzsálemmel mint fővárossal".

A Kreml szerint Putyin és Erdogan az orosz-török együttműködés kérdéseit is megvitatta, és folytatni fogja a kapcsolattartást.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »